Mindenmás

Hajléktalanok kutyája támadt egy nőre a Felső-Tisza part erdős részén

A Felső-Tisza part erdős részén lakó hajléktalanok nagy testű kutyája támadt egy szegedi nőre és négylábú cimborájára a hétvégén. A történteket a Szegedi Kutyások csoportban osztotta meg az érintett hölgy, aki sérülés nélkül úszta meg a kalandot, sőt, rendőrt is hívott – igaz, ez utóbbinak nem lett túl sok eredménye…

Az eset a FOKA melletti erdős részen történt, az oda beköltözött hajléktalan(ok) nagy testű kutyája támadott egy whippet-ét sétáltató szegedi nőre. A terület egyébként papíron kutyafuttató, de nem a fenti, forszírozott értelemben. Mint az érintett írta, személyi és állati sérülés nem történt, de nagyon megijedt: “Magam sem értem végül, hogy nem bántott a kutya, mert nagyon vadul rontott ránk és védte a területét. A kutyám elszaladt, de meglett.” A sztori tehát happy end-del végződött, viszont van két érdekessége:

  • a rendőrök jelentést írtak, de mivel a sztori főhőse nem sérült meg, más nem történt,
  • az állatvédők nem mentek ki elvinni a kutyát, bár a rendőrség máskor is kérte őket, de – mint a hölgy írta – nincs rá kapacitásuk.

A helyzet megoldásra vár, addig is, ha lehet, kerüljétek el a kiserdőt. Szegeden hasonló “no go” zóna a Göndör sor, ahol szintén történt már kutyatámadás, amely szintén az ottani erdőben lakó hajléktalanokhoz köthető a környékbeliek szerint:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb