Közélet

Napi összefoglaló: 4000 felett az új fertőzöttek száma, decemberben megérkezhet a vakcina, az osztrákok bekeményítettek

Tovább nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában az országban és ezzel együtt a megyében is, Merkely Béla szerint decemberben megérkezhet a vakcina Magyarországra és az osztrákok keddtől durván bekeményítenek annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését, íme a napi összefoglaló:

TÖBB, MINT 4000 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 69 A MEGYÉBEN, 107-EN ÉLETÜKET VESZTETTÉK

Az elmúlt egy napban 4238 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel 140 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 69 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 5769 főt tartanak számon.

AZ OSZTRÁKOK DURVÁN BEKEMÉNYÍTETTEK: KEDDEN 24 ÓRÁS KIJÁRÁSI TILALOM LÉP ÉLETBE A SZOMSZÉDBAN

Rendkívül szigorú korlátozásokat jelentett be szombat délután Sebastian Kurz osztrák kancellár: a kijárási korlátozást egész napra kiterjesztik, gyakorlatilag minden üzlet és iskola bezár, ahol csak lehet, home office-ban kell dolgozni. Orbán Viktor két hete nyilatkozta, hogy a járvány lefolyása szempontjából Magyarország egy-két héttel követi Ausztriát, ha ez így van, kemény hetek várhatnak ránk Szegeden is.

TŰZ ÜTÖTT KI EGY ROMÁN, KORONAVÍRUSOS BETEGEKET ÁPOLÓ KÓRHÁZBAN

Tűz ütött ki tegnap este a kelet-romániai Karácsonkő, koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán, amelynek következtében tíz ember életét vesztette, legalább heten pedig válságos állapotban vannak.

NOVEMBER 16-TÓL ONLINE OKTAT AZ SZTE

A Szegedi Tudományegyetem november 16-án azaz a holnapi naptól, visszavonásig átáll az online oktatásra. A tanév rendje változatlan. Az oktatási rendre vonatkozó irányelveket az egyetem vezetése 30 nap múltával az aktuális helyzet függvényében felülvizsgálja – osztotta meg az SZTE.

ÍGY LESZ INGYENES A NAPFÉNY VÁROSÁBAN AZ INTERNET A TÁVOKTATÁS IDEJÉN

Ahogyan azt szombaton mi is megírtuk, az előttünk álló harminc napban ingyen férhetnek hozzá az internethez azok, akik a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kényszerültek. A szolgáltatás ingyenessé tételéről a Magyar Telekom és a Voafone már gondoskodott is.

DECEMBERBEN MEGÉRKEZHET MAGYARORSZÁGRA A VAKCINA

Merkely Béla, a a Semmelweis Egyetem (SE) rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta az amerikai Pfizer és a német BioNTech vállalat vakcinájáról – amelyről egyébként a héten jelentették be, hogy az oltóanyag tesztelésének harmadik, befejező szakaszában gyűjtött előzetes adatok alapján kilencven százalék feletti hatékonyságot értek el – hogy ez egy különleges, “messenger RNS” típusú védettséget ad, vagyis: előre megtervezi az örökítőanyag a vírussal szembeni antitestet, és ezt fogja leképezni. Ha pedig minden jól megy, akkor ez már decemberben megérkezhet Magyarországra.

MINDEN TELEPÜLÉSEN JELEN VAN A KORONAVÍRUS

A magyarországi települések 85 százalékában találtak koronavírussal fertőzött személyt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az országban mindenhol jelen lehet a vírus – mondta az országos tisztifőorvos vasárnap, a közmédiának nyilatkozva.

A MAGYAROK TÖBBSÉGE BETARTJA A KEDDEN ÉLETBE LÉPETT INTÉZKEDÉSEKET

A rendőrség tapasztalatai alapján a lakosság egyre nagyobb arányban követi a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat – mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb