Szegedi Arcok

Hajléktalanok kutyáitól rettegnek a Petőfitelepiek – nem kis fejlemény van az ügyben

Megoldódni látszik a Göndör sori hajléktalan és a hozzá tartozó, agresszív kutya kérdés- árulta el portálunknak olvasónk, Schweickhardtné Éva, aki korábban a Szeged365.hu-hoz fordult segítségért a Petőfitelepen uralkodó, áldatlan és már-már nagyon veszélyes állapotok miatt, ahol több, otthontalan személyhez tartozó kutya tartotta rettegésben a környék lakóit.

ÍGY KAVART NAGY PORT A GÖNDÖR SORI KÁLVÁRIA A PETŐFITELEPEN

A megkeresés után tehát megírtuk, hogy a helyiek kálváriája körülbelül másfél éve kezdődött, akkor tűnt fel ugyanis a három kutya az ott élő hajléktalan mellett, ez pedig aztán azonnal felzavarta a városrész csendes nyugalmát. A kutyák agresszivitása rögtön megmutatkozott, embereket kergettek meg, más kutyákra támadtak rá, sőt, volt olyan környékbeli, akit meg is haraptak.

„A környéken élő hajléktalannal senkinek nincs semmi problémája, sőt, ha a lakók szóltak neki a kutyák miatt, egy ideig nyugalom uralkodott a Göndör soron, azonban ez hamar véget ért. A hajléktalan nem tudja megfékezni és felelős állattartóként gondozni a három, közel 40 kilós jószágot, akik egyike, egy németjuhász, aki különösen agresszív” – ezekkel a gondolatokkal fordult lapunkhoz először Éva, aki ezután a helyi képviselőt, Szénási Róbertet, az önkormányzatot és a rendőrséget is megkereste.

A RENDŐRSÉG A KEZEI KÖZÉ VETTE A DOLGOT

A Göndör soron élők előbb tehát a képviselőnek, majd a rendőrségnek is elmondták a problémát, ezt követően pedig készítettek egy petíciót, amit a környékben élők közül 72-en  alá is írtak annak érdekében, hogy az ügy végére pont kerüljön. Ezeket Éva vitte be a rendőrségre és leadta az önkormányzatnak is. Az aláírások két hete a Petőfitelepen élők nagy örömére aztán hozzá is segítettek a megoldáshoz. A rendőrség ugyanis felszólította az ott élő hajléktalant, hogy „költözzön” el a területről, kutyáival együtt. A fedéllel nem rendelkező ugyan tovább állt, azonban egy óriási szemétkupacot hagyott maga után, amivel egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz a Göndör soron. Mindeközben Szénási Róbert is továbbította az önkormányzat felé a lakosok kéréseit, ahol a petíció megvizsgálása mellett jelenleg is folyik az egyeztetés arról, hogy miként orvosolják a felmerülő problémát úgy, hogy az hosszútávon mindenki számára megfelelő legyen és ne egy területről, területre költöző problémává váljon Szegeden.

A VASÁRNAPI KUTYATÁMADÁSNAK IS KÖZE LEHET AZ ÜGYHÖZ

Schweickhardtné Éva tudomása szerint egyébként a vasárnap esti kutyatámadás is az eddig a Göndör soron élő hajléktalanhoz köthető, aki a Foka Ökokikötő közelében lelt új helyre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb