Mindenmás

Napi pakk, hétfő: esős, hideg napok jönnek Szegedre, távoktatásra állt át az SZTE

Mától az SZTE is átállt távoktatásra, két nagy szolgáltató pedig bejelentette, hogyan vehetik igénybe a diákok az ingyen internetet. Többet iszunk a koronavírus idejében, és marad a borongós idő Szegeden. A napindító kávé mellé ma is összekészítettük neked a legfontosabb infókat.

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Ödön, Aglent, Ágnes, Agnéta, Alfréd, Edmond, Edmunda, Gertrúd, Margit, Olinda, Otmár, Örs, Péter, Pető, Trudi – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 303 éve született Jean-Baptiste Le Rond d’Alembert francia filozófus, matematikus, az Enciklopédia egyik szerzője.
  • 208 éve Kiskunhalason megszületett Latabár Endre színész, színigazgató, zeneszerző, a Latabár-színészcsalád őse.
  • 75 éve megalakult az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete.
  • 68. születésnapját ünnepli Gálffi László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 54 éves lett Doktor Christian “Flake” Lorenz, német zenész, a Rammstein zenekar billentyűse.
  • 42 éve a Queen zenekar New York-i koncertjén félmeztelen lányok kerékpároztak be a színpadra. A Madison Square Gardenben tartották a koncertet, a látnivaló közben a zenekar a Fat Bottomed Girls című számot játszotta.
  • 23 népszavazást tartottak Magyarországon a NATO-csatlakozásról.

ESŐS, SZELEK, HIDEG NAPOK JÖNNEK

Hétfőn egy álcázott hidegfront okoz többfelé esőt, záport. Megélénkül az északi-északnyugati szél, a hőmérséklet délután olyan 11-13 fok között alakul majd Szeged és annak környékén.

ÁTÁLLT A TÁVOKTATÁSRA AZ SZTE

A Szegedi Tudományegyetem november 16-ától, azaz hétfőtől visszavonásig átáll az online oktatásra. A tanév rendje változatlan. Az oktatási rendet az egyetem vezetése 30 nap múltával az aktuális helyzet függvényében felülvizsgálja

MEGÉRKEZTEK A RÉSZLETEK AZ INGYENES INTERNETRŐL

Az előttünk álló harminc napban ingyen férhetnek hozzá az internethez azok, akik a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kényszerültek. A szolgáltatás ingyenessé tételéről a Magyar Telekom és a Voafone már gondoskodott is.

JOBBAN FOGY AZ ALKOHOL A JÁRVÁNYIDŐSZAKBAN

Felértékelődtek a kocsmák, ezzel együtt a tömény italok, előtérbe kerültek az összeülős esték, a tánc és a zene is. Na de vajon mennyivel többen döntöttek úgy a Napfény Városában a túlélés, mint sem a kikapcsolódás jegyében, hogy a pohár után nyúlnak? A kérdést Urbán-Szabó Gábor, a szegedi Kiút Alapítvány munkatársa és Kozma Zoltán, a Nyugi Kert tulajdonosa igyekezett megválaszolni.

ÍGY ÉLD TÚL PÉNZÜGYILEG AZ ÉV VÉGÉT

A te kasszád sem érinti könnyen a járványhelyzet? Rácsörögtünk a mi pénzügyes anyunkra, aki frappáns kis tippekkel, trükkökkel és személyes tapasztalatokkal lát el rajtunk keresztül benneteket, nem csak az előttünk álló 30 napra, hanem erre az egész időszakra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb