Közélet

Koronavírus körkép: megnéztük, mi a helyzet a szegedi ovikban, bölcsikben és a börtönben

A koronavírus járvány második hullámában, amikor a fertőzöttek száma drasztikusan emelkedik, újra megkérdeztük a szegedi óvodákat, bölcsődéket és a börtönt arról, mi a helyzet velük, milyen számban van jelen a vírus az intézmények falai között.

ÖSSZESEN 34 IGAZOLT FERTŐZÖTTET SZÁMLÁLNAK A SZEGEDI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖNBEN

A BvOP tájékoztatása szerint jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtönben összesen 34 igazolt COVID-19 fertőzöttet számlálnak, 12-en a fogvatartottak, 22-en pedig a börtön személyi állományából kerültek ki. Valamennyi fertőzött fogvatartott hatósági karanténban van. Többségük tünet- és panaszmentes, illetőleg néhányuknak enyhe tünetei vannak. Megfigyelésük, ellátásuk az eljárásrend szerint folyamatosan biztosított. A személyi állomány tagjainak kórházi ellátásra nincs szükségük, jelenleg otthonukban, karanténban vannak.

Fotó: pestisrácok.hu

JELENLEG 1 BÖLCSŐDEI CSOPORTOT ÉRINT A FERTŐZÉS

Király Sándorné, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központjának Igazgatósági vezetője elmondta, Szeged 15 bölcsődéjéből egy intézményben találtak igazoltan koronavírus fertőzöttet, az egyik munkatárs tesztje mutatott pozitív eredményt, ami miatt az egész bölcsődét nem, de az érintett csoportot otthoni karanténba helyezték. A csoport ideiglenes beszüntetése az intézmény négy munkatársát, és a csoportba járó hét gyermeket érinti. Király Sándorné elmondta, arra törekszenek, hogy a járvány ellenére folyamatosan nyitva lehessenek a bölcsődék, természetesen, ahogy ezt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi.

Fotó: szegedpolus.hu

AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN 35 ÓVODAI CSOPORTBAN ÜTÖTTE FEL A KORONAVÍRUS A FEJÉT

A koronavírus nemcsak a börtönöket sújtja, értesüléseink szerint bezárták a Felsővárosi óvodát, mert a személyzet nagy része koronavírusos lett. Bartáné Tóth Mária, a Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy a 45 szegedi tagóvoda 180 csoporttal bír, ebből az elmúlt időszakban 35 csoportban ütötte fel eddig a fejét a koronavírus, szerencsére ezekben az esetekben csak és kizárólag az érintett csoportoknak kellett kényszerszünetre vonulniuk, az intézmények viszont tovább működtek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb