Közélet

Koronavírus a szegedi intézményekben: 1 óvodában és 2 iskolában rendkívüli szünet van, 16 fertőzött a börtönben

A koronavírus járvány második hullámában megfigyelhető a fertőzöttek számának napról napra történő egyre drasztikusabb emelkedése, amely nemcsak a lakosságot érinti, hanem a különböző intézményeket is, az iskolákat, óvodákat, vagy éppen a börtönöket. Kíváncsiak voltunk legutóbbi szegedi intézményi körképünk óta történt -e változás a koronavírus fertőzöttek számában, ezért ismét megkérdeztük az EMMI-t az oktatási intézményekről, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát pedig a szegedi börtön fertőzésszámairól.

JELENLEG 1 ÓVODÁBAN ÉS 2 ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN RENDELTEK EL RENDKÍVÜLI SZÜNETET, VALAMINT 7 ISKOLÁBAN TÉRTEK ÁT A DIGITÁLIS MUNKARENDRE

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint jelenleg egy óvodában és 2 általános iskolai alsó tagozaton van 1-1 csoport/osztály esetében rendkívüli szünet, valamint 7 iskolában van olyan osztály, amely tantermen kívüli, digitális munkarendben tanul.

Szerettük volna megtudni az EMMI-től azt is, hogy hány szegedi egészségügyi intézményben, kórházban, illetve idősotthonban ütötte fel a fejét a koronavírus, azonban ezekre a kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem érkezett tőlük válasz.

Fotó: mfor.hu

16 FŐ IGAZOLT KORONAVÍRUS FERTŐZÖTT TALÁLHATÓ NAGYFÁN

A Szegedi Fegyház és Börtön Nagyfán található III. objektumában a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tájékoztatása szerint 11 fogvatartott és a személyi állomány 5 tagja – összesen 16 fő – igazolt COVID-19 fertőzött.

A 11 elítélt jelenleg a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában, Tökölön tölti a kötelező karantént. Többségük tünet- és panaszmentes, illetőleg van köztük olyan fogvatartott, akinél enyhe tüneteket állapított meg az egészségügyi szolgálat. Megfigyelésük, ellátásuk az eljárásrend szerint folyamatosan biztosított. A személyi állomány tagjainak orvosi vagy kórházi ellátásra nincs szükségük, jelenleg otthonukban, karanténban vannak.

Kicsit kevesebb, mint egy hónapja még 54 regisztrált fertőzöttről számolt be a BvOP Nagyfán:

Röst Gergely szegedi matematikus, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének docense, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Elemző Munkacsoport vezetője pedig nem is olyan régen arról számolt be, hogy a kutatásai során végzett modellezésekből kirajzolódott, hogy vidéken több a súlyos eset a járvány második hullámában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb