Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett a vakcina, nomeg Rudolf is!

Rudolf. Is. Back. Klasszul indult a szegedi reggel, visszatért a város kedvenc giga-rénszarvasa. Érkezik a csütörtöki összefoglalónk, orosz vakcinával, szegedi járványhelyzettel és egy ijesztő sztorival az SZTE ÁOK intenzív osztályáról.

MEGÉRKEZETT A VAKCINA

Megérkezett az Oroszországban gyártott oltóanyag mintája Budapestre, a magyar szakemberek elkezdhetik a vakcina tanulmányozását, hogy a lehető legmegalapozottabb döntést hozzák az esetleges felhasználhatóság és engedélyezés ügyében – jelentette be közösségi oldalán Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtök délután.

Magyarország az első olyan európai ország, amely ilyen oltóanyagmintát kap:

JÖVŐ SZERDÁN DÖNT A KORMÁNY A SZIGORÍTÁSOKRÓL

HVG és Index cikk ide vagy oda, a kormány a jövő szerdai ülésén értékeli ismét a helyzetet, és hoz újabb járványügyi intézkedéseket, már amennyiben szükség lesz rá. 

Reméljük, nem lesz:

A HELYZET SZEGEDEN

…konkrétan, a szegedi ovikban és bölcsikben. Tegnap elsőként számoltunk be róla, hogy koronavírus miatt bezárták a Felsővárosi Óvodát, ha már a témánál voltunk, kiderítettük, hol, mi a helyzet a Napfény Városában.

EGY IJESZTŐ HÍR, HAPPY END-DEL

Áramszünet volt a szegedi intenzív osztályon, ahol koronavírusos betegeket látnak el. Rémisztően hangzik, de szerencsére nem lett belőle tragédia:

ÉS EGY NAGY ADAG CUKISÁG A VÉGÉRE:

RUDOLF.

IS.

BACK.

A Szegedi Karácsonyi Hetek elmaradhatnak, de a Karácsony és persze Rudolf nem. Szeged kedvenc giga-rénszarvasa már a helyén, íme a fotóriportunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb