Közélet

Jövő szerdán dönt a kormány a további szigorításokról

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a járványügyi szigorításokat firtató kérdésre leszögezte: a jövő szerdai kormányülésen értékelik ismét a helyzetet, és hoznak újabb járványügyi intézkedéseket, már amennyiben szükség lesz rá.

Mint elmondta: előre nem tud az esetleges szigorításokról felelősen nyilatkozni, viszont, ha mindenki betartja a szabályokat, akkor nem lesz szükség újabb intézkedésekre – fogalmazott. Emellett azt is kiemelte, hogy nagyon szeretnék elkerülni, hogy a középiskolákban már bevezetett digitális munkarendet az általános iskolákban, különösen az alsó tagozaton, be kelljen vezetni, hiszen az már a szülők munkába járását is kedvezőtlenül érintené. Ha azonban a járványhelyzet mégis megkívánja, akkor ezt az árat is vállalják, bár ez semmiképp nem cél.

A miniszter arról is beszélt, hogy a járvány tetőzésére különböző prognózisok vannak. Kérdésre a tárcavezető azt is közölte: jelenleg 7-8 vakcina van a harmadik tesztelési fázisban. Ha ezek közül bármelyik Magyarországon elérhető lesz, az biztosan önkéntes és ingyenes lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb