- Hirdetés -
3 C
Szeged
2020, november 27., péntek

- Hirdetés -
Kezdőlap Sport 16. bajnoki címét szeretné megszerezni a szegedi Nagy Péter, a súlyemelők országos...

16. bajnoki címét szeretné megszerezni a szegedi Nagy Péter, a súlyemelők országos versenyén

16. magyar bajnoki címének megszerzését tűzte ki céljául a szegedi ólomsúlyú, Nagy Péter, a hétvégén a tatai edzőtáborban tíz-tíz súlycsoportban csaknem száz versenyző részvételével megrendezendő súlyemelők országos bajnokságán.

A Vállalkozók SE és a sportági szövetség (MSSZ) közös szervezésében eredendően Ászár lett volna a házigazda, ám biztonsági okokból, a koronavírus-járvány veszélyeire tekintettel utóbb Tatára tették át a verseny színhelyét, ahol nem lehetnek nézők.

“Szigorúan zártkörű esemény az idei ob-nk, csak a benevezett versenyzők és edzőik tartózkodhatnak a helyszínen, ők is csak a versenyprogram időpontjaihoz igazodva mozoghatnak. Az edzőtáborba eleve csak maszkban lehet belépni, s a védőeszköz használata végig kötelező, azt a súlyemelők is csak versenyük ideje alatt vehetik le” – adott helyzetképet a pandémiás időszakban zajló bajnokságról Dobos Imre, az MSSZ elnöke.

Fotó: m4sport.hu

Az ob-ra csaknem százan neveztek, mindkét nemnél a teljes hazai élvonal rajthoz áll. Így indul a megszakítás nélkül 16. magyar bajnoki címének megszerzésére törekvő szegedi ólomsúlyú, Nagy Péter, továbbá a 109 kilogrammosok mezőnyében érintett korábbi szövetségi kapitány, a negyven felett is aktív Gyurkovics Ferenc, aki 13-adszor lehet országos bajnok.

A legjobb felnőttek mellett a honi utánpótlás legreményteljesebb – és 15. életévüket már betöltött – képviselői is próbára teszik felkészültségüket. A kétnapos ob-n mind a nőknél, mind a férfiaknál 10 súlycsoportban hirdetnek bajnokot.

Forrás: MTI

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -