Közélet

Napi összefoglaló: rekord az elhunytak számában, 7000 felett a megyei esetek száma, meghalt az Omega basszusgitárosa

Az elmúlt 24 órában rekordot döntött a koronavírussal fertőzött, elhunytak száma az országban, 7000 fölé emelkedtek a koronavírusos esetek a megyében és meghalt az Omega együttes basszusgitárosa, Mihály Tamás.

7000 FELETT A MEGYEI FERTŐZÖTTEK SZÁMA, 121 SZEMÉLY ÉLETÉT VESZÍTETTE

Az elmúlt egy napban 4397 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 170 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 137 új esetet jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy ezzel 7000 fölé emelkedett Szegeden és környékén a koronavírusos betegek száma.

BENYÚJTOTTÁK KÉRELMET, HAMAROSAN KEZDŐDHET A VAKCINA GYÁRTÁS?

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech pénteken benyújtotta a kérelmet az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyeletnél (FDA) a koronavírus elleni vakcina engedélyezésére – erősítette meg Washingtonban a két cég képviselője. A vakcina, amely megmentheti a világot Karikó Katalin, ex-szegedi kutató nevéhez kapcsolható.

ÚJABB GYÓGYSZERSZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT JAPÁNBÓL

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

A FÜSTÖLÉS NAGYMESTERE ISMÉT SZEGEDRE LÁTOGAT

Imádod a BBQ-t? Van egy jó hírünk! A füstölés királya ismét Szegedre látogat. Németh Tamás már több alkalommal bebizonyította a Napfény Városában élőknek, hogy milyen remekül süt-főz, a szegediek pedig elmondása szerint biztosították őt afelől, hogy mennyire szeretnek jókat enni. Éppen ezért nem is volt számára kérdés, hogy jövő vasárnap, a Pizzamonster teraszán megrendezett mini BBQ fesztiválon megint megajándékozza majd őket egy-két vagánysággal.

MEGHALT AZ OMEGA EGYÜTTES BASSZUSGITÁROSA

Meghalt a Szegeden is jártas Omega együttes basszusgitárosa, Mihály Tamás. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész mindössze néhány nappal élte túl kollégáját, a magyar zeneipar egyik meghatározó alakját, Benkő Lászlót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb