Mindenmás

Napi pakk, szombat: viszlát eső, kapcsold fel te Szeged ünnepi fényeit!

Még nem kezdődött el az adventi időszak, de a finiséhez közelít az a lehetőség, amellyel akár még te lehetsz az a szerencsés szegedi, aki ünnepi fényárba borítja kedven városunkat. Apropó fény: egy időre búcsút inthetünk az esőnek, és jönnek a napfényes időszakok Szegeden is. Vidd ágyba a hétvégi reggelit, és ébredj most is a Szeged365 legfrissebb híreivel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Olivér, Amál, Amália, Iliász, Kolumbán, Mária, Ria, Rúfusz – Boldog névnapot kíván a Szeegd365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a televíziózás világnapja. Az ENSZ 1996-ban nyílvánította a november 21-ét a Televíziózás világnapjává annak emlékére, hogy 1996 november 21-én és 22-én tartottak először Televíziós Világfórumot. A világfórumon a világ média vezetői találkoztak, hogy megvitassák a mai változó világunkra egyre nagyobb hatást gyakorló média jelentőségét. A találkozó célja az volt, hogy együttműködési tervet dolgozzanak ki az ENSZ felügyelete alatt.
  • 326 éve Párizsban megszületett Voltaire francia író és filozófus, a francia felvilágosodás korának kiemelkedő alakja.
  • 237 éve 12 kilométeres légi utazást hajtottak végre léggömbbel. Ezzel kezdődött az emberi repülés története.
  • 143 éve Thomas A. Edison bemutatta a fonográfot. A mai gramofon őse még abban az évben Európában is ismert lett, miután március 11-én Puskás Tivadar, Edison európai megbízottja bemutatta a Francia Tudományos Akadémián.
  • 138 éve jött világra Harold Godfrey Lowe tengerész, a Titanic ötödik tisztje, aki visszament a helyszínre túlélőket menteni. A hajót elhagyó mentőcsónakok parancsnokai közül az egyetlen, aki a hajó elsüllyedése után visszament a helyszínre az esetleges túlélők mentésére.
  • 122 éve megszületett René Magritte belga szürrealista festőművész.
  • 115 éve jött világra dr. Kozmutza Flóra pszichológus, József Attila kezelője, utolsó szerelme, Illyés Gyula felesége.
  • 110 éve született Bástya elvtárs, azaz Both Béla rendező, színész.
  • 83 éve látta meg a napvilágot Kósa Ferenc, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező. Az 1967-es cannes-i filmfesztiválon Tízezer nap című filmjével elnyerte a legjobb rendezés díját.
  • 75 éves lett Goldie Hawn amerikai színésznő, A vasmacska kölykei és az Elvált nők klubja színésze.
  • 55. születésnapját ünnepli Björk, izlandi énekesnő. Eredeti nevén: Björk Gudmundsdóttir. Lemezfelvételei mellett számos film betétdalát énekli, többek között a Stigmata, a Mission: Impossible, és a John Malkivich menet című filmekben hallható.

LET THE SUN SHINE

Napfényes időszak köszönt be Szegeden is, ám örülni még annyira nincs lehetőségünk, mert a derült ég téli hideggel párosul. Éjszaka már fagypont alá süllyed majd a hőmérséklet, napközben sem emelkedik 10 fok fölé.

BORÍTSD ÜNNEPI FÉNYBE SZEGEDET!

Repülőgép fedélzetéről kapcsolhatja fel jövő pénteken egy szerencsés szegedi a város ünnepi fényeit, a Kárász utcára, a Tisza Lajos körútra és a Széchenyi térre felszerelt izzók mellett Rudolfot, a csütörtök reggel talpra állított karácsonyi szarvast is. Leszel te az a mázlista?

600 SZEGEDI CSALÁD KAP SEGÍTSÉGET

A szegedi önkormányzat közel 600 családnak nyújt segítő kezet azzal, hogy meghosszabbították a lakhatási- és a gyógyszertámogatást a veszélyhelyzet végét követő hónap végéig.

JÓL JÁRNAK AZ EGYETEMISTÁK IS

Honorárium jár a tesztelésben résztvevő szegedi hallgatóknak is. A védekezésbe bevont egyetemisták és a felsőoktatási intézmény között a kormányrendelet szerint hallgatói munkaszerződés jön létre, így napi 5000, illetve 7500 forint üti a markát a védekezésben segítő ifjú értelmiségieknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb