Gasztro

Eldobod az agyad: befutott a Covid-maszkos csokimikulás, ráadásul bőven van szegedi kötődése

Bő két hét és itt a Mikulás, naná, hogy a lappföldi jótevő csokiból készült másolatai is megjelentek a szegedi bevásárlóközpontokban. Az év legvagányabb csokimiki-koncepcióját viszont nem valamelyik multinacionális édességgyártó, hanem egy közismert magyar csokimester hozta össze, aki ráadásul ezer szálon kötődik a Napfény Városához.

Így néz ki a csokimiki, Covid-maszkban:

Így pedig az elkövető, Rimóczi Laci, lajosmizsei csokimester, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke:

A PASAS, AKI GRILLÁZSBÓL ÉPÍTETTE MEG A SZEGEDI DÓM FÉL TONNÁS, EHETŐ MAKETTJÉT

Laci nem semmi fickó, ráadásul annyiszor parádézott már mifelénk, hogy lassan tiszteletbeli szegedivé is fogadhatnánk. A Rimóczi-Art alapítója évek óta főszereplője a pár évig a Szeged Plaza-ban, mostanában pedig az ÁRKÁD Szegedben megrendezett Szegedi Csokifesztiváloknak, ráadásul ő volt az, aki 5 éve fogta magát és grillázsból megépítette a Szegedi Fogadalmi Templom 4 x 3 méter alapterületű, két és fél méter magas közel fél tonnás, ehető édesség-makettjét:

…de ő volt az, aki négy éve az ÁRKÁD Szegedben folydogáló csoki-Tisza felett átívelő Belvárosi hidat is megépítette, szintén ehető verzióban, szintén grillázsból:

Egy rövid, személyes kitérő: azért vagyunk ilyen jól értesültek Laci szegedi munkái kapcsán, mert a fenti rendezvény főszervezője a cikk szerzője, a Szeged365 csapatából pedig többen is pörögtek az említett őrületek megvalósításán. Kitérő vége.

A LAJOSMIZSEI CSOKIGURU, AKIRŐL A REUTERS ÍRT

Laci legújabb projektje, a Covid-maszkos csokimikulás külföldön már nagyot durrant, nálunk talán mi vagyunk az elsők, akik beszámolunk róla. A szegedi kötődésű chocolatier – vel a Reuters készített interjút, akiknek elmondta, egy könnyed viccnek szánta az egészet, hogy felemelje az emberek kedvét a súlyosbodó koronavírus-járvány közepette. A viccből üzlet lett, jelenleg alig bírják kapacitással, akkora az igény a rendhagyó járványmikulásokra. “Azt hiszem, mire a Télapó eljön, maszkot kell viselnie, mert a Mikulásnak jó példát kell mutatnia az embereknek” – magyarázta a készítő. Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a megrendelésekkel, le kellett egyszerűsítenie a dizájnt. Pirosra festi a kalapot, és apró fehér marcipáncsíkokból készíti el a maszkokat, a szalagokat habosítva.

Rimóczi Lacinak még az eredetileg maszkok nélkül kapott nagyobb csokoládé Mikulások tervét is meg kellett változtatnia: “Becsomagolták őket, de ki kellett csomagolnunk és maszkokat adni nekik, mivel ügyfeleink most csak álarcos Mikulást akarnak” – mondta. A csokimesternek a barátnője segít a csomagolásban, napi mintegy 100 mikulást állítanak elő gluténmentes olasz csokoládé felhasználásával lajosmizsei műhelyükben.

Fotók és interjú: Reuters

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb