Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ma is van Bödön, elindult a Filmio, a magyar Netflix

Jól telt a vasárnapi ebéd, és a szieszta után/helyett elütnéd még valamivel a hétvégéből fennmaradó időt? Három programajánlatot is hozunk, lesz itt kézműves piac, magyar Neflix és egy online színházi előadás is. Na, melyiket választod?

MÉGIS VAN BÖDÖN PIAC

úgy tűnt, hogy a korlátozások eltörlik Szeged egyik kedvenc kézműves kirakodó vásárát, de a szervezők és az árusok is úgy döntöttek, hogy minden óvintézkedést betartva ma is megtartják a Bödönt a Szeged Plázában. A dzsembori egészen délután 2-ig tart, így a finisre még te is odaérsz.

ÍME A MAGYAR NETFLIX

Mondjuk azt nem tudjuk, hogy olyan bivalyerős sorozatot fognak-e készíteni, mint a Stranger Things, de biztos, hogy a héten elindult a Filmio, a magyar streamingszolgáltató. A számítógépen, tableten és okostelefonon keresztül is elérhető platformot a Nemzeti Filmintézet hívta életre, és a rendszeren keresztül százhatvan magyar játékfilmet és több mint száz animációt, kis- és dokumentumfilmet nézhetünk meg  kevesebb mint ezer forintos havidíjért.

ŐRÜLT MAGYAR VÍGJÁTÉK A SZÍNPADON

Filmre vitték, de hamisítatlan színházi hangulatot áraszt a Spanyolul tudni kell című magyar vígjáték. A történet alapja, hogy egy bukott közép-amerikai mini állam diktátora csekély kíséretével megérkezik bujdosásának színhelyére, egy bakonyterebesi panzióba.

Tabi László örökbecsű zenés színdarabja egy teljesen abszurd alaphelyzetet fűszerez a hetvenes évek hangulatával. A színdarabot azonos szereposztással a legutóbbi évekig nagy sikerrel játszotta a Körúti Színház társulata. Ahogy a színpadon, a filmes átiratban is a tavaly elhunyt Kossuth-díjas színművész, Tahi-Tóth László játékát élvezhetjük a diktátor miniszterének szerepében. A további főszerepekben Vándor Éva Jászai Mari-díjas színésznő és Pusztaszeri Kornél komédiázik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb