Közélet

Egészségügyi maszkot, tisztább lépcsőházakat és bérleti díjak alóli felmentést kér a szegedi Fidesz Botka Lászlótól

Több egészségügyi maszkot, tisztább lépcsőházakat és bérleti díjak alóli felmentést kér a szegedi Fidesz Botka Lászlótól, a még hatékonyabb védekezés és túlélés érdekében.

A Szegedi Közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciószövetsége portálunkhoz megküldött, öt pontos javaslatcsomagára épülő közleményében arra kérte Szeged város polgármesterét, alpolgármestereit, tanácsnokait és önkormányzati képviselőit, hogy támogassák javaslataikat, amely a koronavírus-járvány második hullámának legyőzését segíti. Ezt az öt pontot alább változtatás nélkül közöljük:

  • Kérjük az IKV Zrt. által kezelt társasházakban végzett takarítás  komolyan vételét: lépcsőházak, közös helyiségek, liftek, korlátok,  kapcsolók, nyílászárók – a szokásosnál – alaposabb, gyakori  fertőtlenítését.
  • Az önkormányzat igyekezzen minél több egészségügyi maszkot  beszerezni, s ezt ossza ki az idősek, szociálisan rászorulók részére,  ezzel is nehezítve a vírus terjedését és védve a leginkább  kiszolgáltatott társadalmi csoportokat.
  • Azok a szegediek, akik önkormányzati lakásban élnek és a járvány  időszakában veszítették vagy veszítik el megélhetésüket, a  veszélyhelyzet végéig kapjanak felmentést lakbérfizetési  kötelezettségeik alól.
  •  Azon vendéglátóhelyek és egyéb üzletek számára, melyek  önkormányzati bérleményben működnek, s most bezárni kényszerültek, az  önkormányzat a veszélyhelyzet idejére teljes egészében engedje el a  bérleti díjat.
  • Az önkormányzat – más városok sikeres példáját követve – hozzon  létre saját segélyalapot, az erre érkező felajánlások a  koronavírus-járvány elleni helyi védekezést, illetve a járvány miatt  nehéz helyzetbe került családok támogatását szolgálják. A pénz  felhasználásáról a szociális és a pénzügyi bizottság (bizottsági  ülések hiányában a frakciókkal történt konzultációt követően a  polgármester) döntsön.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb