Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: hidegpárna Szegeden, a postán előnyt élveznek az idősek

Egy egész beszédes elnevezésű jelenség befolyásolja a mai szegedi időjárást: hűvös és nyirkos lesz a csütörtök, így főleg a reggeli órákban lehet tartani attól, hogy a hajnali fagy miatt csúszni fog minden. Mától előnyt élveznek az idősek a postán a nyitást követő órában, és újra BL-meccset játszik a MOL-Pick Szeged. A reggeli kávé mellé mi már bekészítettük a legfontosabb infókat neked!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Virág, Atanáz, Berengár, Ciklámen, Konor, Konrád, Kurt, Lénárd, Leonárd, Leonarda, Leonárdó, Leonyid, Milos, Péter, Pető, Szilveszter, Viktorina – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 155 éve először jelent meg az Alice Csodaországban című könyv.
  • 144 éve jött világra Willis Carrier amerikai gépészmérnök, a modern légkondicionálás feltalálója.
  • 137 éve született Babits Mihály költő, író, irodalomtörténész, műfordító, a 20. század eleji magyar irodalom jelentős alakja, a Nyugat első nemzedékének tagja. 
  • 92 éve látta meg a napvilágot Sándor Károly (Csikar) labdarúgó, az Aranycsapat tagja. Kiváló szélső csatár volt, aki gyors felfutásairól és éles szögből elért góljairól volt híres. Az Aranycsapat idején Budai volt a riválisa a poszton. Sebes Gusztáv a Honvéd szélsőjét favorizálta, aki kiválóan összeszokott Kocsissal. Így lemaradt az 1952-es olmpiai aranyról, nem játszott az évszázad mérkőzésén, csak csere volt és az 1954-es világbajnokságra sem nevezték, bár kiutazott a csapattal. Becenevét saját bevallása szerint onnan kapta, hogy nem volt olyan labda, amit ne próbált volna megszerezni, kicsikarni. 1949 és 1964 között 75 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben és 27 gólt szerzett.
  • 81. születésnapját ünnepli Tina Turner, tizenegyszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő. A világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockénekesnőjének számít, a Rolling Stone magazin beválogatta minden idők 100 legnagyobb énekese közé. Albumai világszerte mintegy 200 millió példányban keltek el, és egyedülálló módon több koncertjegyet adott el, mint bármely más önálló előadó a történelemben. 
  • 80 éves lett Szomjas György filmrendező, a Roncsfilm és a Talpuk alatt fütyül a szél című filmek rendezője.
  • 75 éve született John McVie, a Fleetwood Mac basszusgitárosa.

NYIRKOS ÉS HŰVÖS LESZ A CSÜTÖRTÖK

Ködös, nyirkos, borongós lesz a csütörtök, néhol szitálás is várható. Szél nem lesz, de hajnalban így is fagypont alá csökken majd a hőmérséklet, -2, -3 fok körüli minimummal, napközben is csak 2-3 fokot mérhetünk majd Szegeden. Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, a korábbi csonttörések helyén is fájdalom jelentkezhet. 

AZ ELSŐ ÓRA AZ IDŐSEKÉ A POSTÁN

A vásárlási idősáv mellett csütörtöktől a szegedi postákon is, a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Az idősek számára azt javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek.

PÁLYÁN A KÉKEK

Csütörtökön 18.45-kor a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az Elverum ellen játszik a MOL – Pick Szeged, ráadásul 284 nap után végre itthon léphet pályára a csapat a BL-ben: a kékek az újszegedi sportcsarnokban fogadják a norvég együttest.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb