Szegedi Arcok

Szegedi Hősök: a betegszállítóknál jártunk, majdnem tragédia történt a szerda esti akciónk után

Kezdjük a legvégén: hálás köszönet az égieknek, hogy a szerda esti kiszállításunk partnere, a szegedi Napfényvitamin kutatási vezetője, Pintér Zoltán ép bőrrel megúszta a dolgot. A cikk végén elmeséljük, mi történt, előtte azonban jöjjön a (pozitív) lényeg: a szegedi betegszállítóknál jártunk, miután rengetegen kértétek, lepjük meg a srácokat valamivel.

3827.

Nem kis szám, ezt már a levelezőszerverünk is tudja. Pontosan ennyi üzenet érkezett Tőletek, a Szeged365.hu mára rengetegen lévő olvasóitól a Szegedi Hősök akciónkra. A képlet egyszerű: Ti megírjátok, hová vigyünk egy kis szeretetcsomagot, mi pedig útra kelünk és hétről hétre meglepjük a szegedi egészségügyben dolgozó szuperhősöket.

SZEGEDI VITAMINFEJLESZTŐK, SZEGEDI BETEGSZÁLLÍTÓK – ADTA MAGÁT A DOLOG, NEM IS KICSIT

Rengetegen írtátok, hogy a kórházak után látogassunk el a betegszállítókhoz is, a kérésetek számunkra parancs értékű volt. Ha már frontvonalban harcoló egészségügyi kollégákról van szó, úgy döntöttünk, nem harapnivalóval, hanem egy igazi immunerősítő-pakkal lepjük meg őket – a szegedi Napfényvitamin csapatánál keresve sem találhattunk volna jobb partnert erre.

Ha létezne olyan, hogy “kézműves vitamin”, a szegedi judo legenda Krajkó Zoltán és társa, a márkát megalapító Pintér Zoltán vezette cég portékáira tökéletesen illene a kifejezés. Kis szériás, csúcsminőségű táplálékkiegészítőket fejlesztenek a srácok, pont olyanokat, amelyek a pandémiás időszakban testőrként védik szervezetünket. Éreztük, hogy jól fog jönni az egészségügyben dolgozóknak, így is lett.

EGY HAJMERESZTŐ SZTORI A VÉGÉRE

Megvolt a késő délutáni, klassz hangulatú ajándék-átadás, melyen a cég két vezetője is részt vett, a betegszállító srácok irány vissza a szolgálatba, a Szeged365 kollégák irány haza, a Napfényvitamin egyik ügyvezetője, Pintér Zoltán azonban még elugrott egy sétálós-bevásárlós körre a kijrási tilalom kezdete előtt. A hajmeresztő eset ekkor történt:

“A Szegedi Hősök akció után elugrottam egy kora esti bevásárlással egybekötött sétára. A Szent Imre szakkollégiumnál járhattam, amikor éreztem, hogy valami törmelék-féleség hullik a fejemre… két másodperccel később egy hatalmas csattanás keretében a földre zúgott egy megtermett, első ránézésre mázsás épület-boltozati elem a tető felől, pár centire a fejemtől” – mesélte Zoli (aki egyébként a múlt héten indult vadonatúj egészség-blogunk szerzője is), majd hozzá tette: “az égieknek hála megúsztam, a nagy ijedtségben – melyben a járókelők jobban megrémültek, mint én – arra gondoltam, a jelek szerint még szükség van rám.”

Egy centin múlott.

A szerda este mérlege:

  • vitamin-csomagok a betegszállító arcoknál,
  • Zoli túlélte a kört,
  • a cikket megírtuk.

Órákon belül újra útnak indulunk, hamarosan jövünk az újabb beszámolóval, szerintünk munkavédelmi sisakban…

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb