Kikapcs

Adventi készülődés a Fokán: hangolódj az ünnepekre a Bárka Kézműveskikötővel

Az ország különböző szegleteiből érkeznek árusok a népszerű szegedi piacra, ahol a teljes adventi időszakban minden hétvégén péntektől – vasárnapig meghosszabbított nyitvatartással várják a szervezők azokat, akik nem szeretnék az idei évet egy jó hangulatú karácsonyi piac nélkül zárni, és szeretnék szeretteiket vagy akár önmagukat egy-egy kedves, szívből jövő kézműves ajándékkal meglepni.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Mocselini Rudolf, az esemény főszervezője elmondta, advent mindhárom hétvégéjén az ország számos pontjáról érkező árusok minőségi, egyedi kézműves portékáikkal járulnak hozzá az ünnepi hangulathoz. Jelenleg úgy áll, hogy körülbelül 26 kiállító termékeivel találkozhat az, aki kilátogat az eseményre. A Kézműveskikötő otthont ad a keramikusok műhelyeiben készült egyedi tárgyaknak, a bőrösök, textilművesek utánozhatatlan alkotásainak, és természetesen nem maradhatnak el a kistermelők igen népszerű termékei sem, mint a házi sajt, a lekvár vagy a különleges mézek.

Fotó: 2230.hu

Mocselini Rudolf azt is elárulta, az igazi karácsonyi hangulathoz hozzátartozó forralt borral, kürtöskaláccsal és lángossal is kedveskednek a kilátogatóknak, azonban a járványhelyzetre való tekintettel nem lesz helyben fogyasztás, a téli finomságokat elvitelre tudják kérni a vendégek. A rendezvény a járványügyi előírások betartásával zajlik majd, tágas tisztáson, friss levegőn, ahol a jelenlegi rendelkezésekkel összhangban kötelező lesz a maszk viselése.

Fotó: utazomajom.hu

Az adventi időszakban az alábbi időpontokban találod meg a Bárka Kézműveskikötőt a Fokán:

Nov. 27., 15:00 – Nov. 29., 18:00

Dec. 4., 15:00 – Dec. 6., 18:00

Dec. 11., 15:00 – Dec. 13., 18:00

Mocselini Rudolf főszervezővel Pósa Tami kolléganőnk készített interjút, hallgassátok meg, hogyan zajlik az adventi készülődés a Fokán:

Készítette: Pósa Tamara, Fülöp Tímea

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb