Kikapcs

Lakjatok mi szívünkben – online karácsonyi bábjátékkal kedveskedik a Kövér Béla Bábszínház közönségének

Habár a jelenlegi járványhelyzetben a Kövér Béla Bábszínháznak is be kellett zárnia kapuit a közönség előtt, az intézmény munkatársai szeretnék továbbra is elvarázsolni mesés játékukkal a színházszerető közönséget, ezért döntöttek úgy, hogy az adventi időszakban, december 6-tól minden vasárnap online, a bábszínház honlapján keresztül elérhetővé teszik Boráros Milada, cseh alkotóművész, Lakjatok mi szívünkben című zenés karácsonyi produkcióját.

A darabban a kis Jézus születésének története elevenedik meg sok énekkel fűszerezve, mai köntösbe csomagolva, így a történet háttereként modern, a csodáktól elzárkózó, a szépben és jóban már kevésbé hinni tudó 21. század embere áll, aki mai rohanó világunkban meg sem hallja az örömhírt hozó Angyal szavát.

Fotó: Kövér Béla Bábszínház Facebook oldala, illusztráció

Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója elmondta, a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz a társulat számára, hogy nélkülöznie kell a nézőket, ezért nagyon fontos, hogy online formában jelen lehessenek, és a közönség is részese lehessen az intézmény életének. Ez az előadásforma ugyan nem pótolja a személyes részvétel varázsát, de a három kamerával előre rögzített felvétel új, izgalmas látvánnyal gazdagíthatja a nézőket. A darab egyedülálló képi világának és közeli felvételeinek köszönhetően soha nem látott apró részletességgel csodálhatóak meg a különféle bábok, egészen új élményt nyújtva a közönségnek.

Fotó: Kövér Béla Bábszínház Facebook oldala, illusztráció

A darabra a bábszínház weboldalán keresztül lesz lehetőség jegyet váltani, majd megtekinteni is azt, az ára pedig megegyezik az előadások eddigi áraival. A vásárlók ezt követően kapni fognak egy linket, amelyen keresztül megtekinthetik a megadott időpontban a betlehemi történetet.

Az igazgató azt is elárulta, hogy a darab címe – Lakjatok mi szívünkben – egyfajta kérés és üzenet is: szeretnék, ha a közönség ezekben a nehéz időkben is megtartaná a szívében a bábszínházat, ahogy az egész társulat őrzi a szívében minden nézőjét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb