Kikapcs

Várandós kismama és két tündéri kislánya kapcsolhatták fel Szeged karácsonyi fényeit

…és lőn világosság: felkapcsolták Szeged karácsonyi fényeit, mától egy igazi adventi ékszerdobozzá változik Magyarország egyébként is legszebb belvárosa. A nagy pillanat végül a 4-es villamos fedélzetéről történt meg, a szerencsés Rádió 88 hallgató egy várandós szegedi kismama, Magyarné Majláth Zsófia volt, aki két kislánya, Réka és Blanka, nomeg férje, Magyar Zoltán társaságában.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu, Papdi Balázs

FELKAPCSOLTÁK AZ ÜNNEPI FÉNYEKET

Lassan már tradicionális, hogy az adventi fényeket egy-egy Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel Szegeden. Az eredeti terv szerint egy repülőgép fedélzetéről történt volna a produkció, végül az időjárási viszonyok miatt az első szegedi fényvillamosról kapcsolták fel a gigantikus izzósort, amelynek köszönhetően…

  • fényözönben úszik majd az Oskola utca, 
  • a Feketesas utcát teljes hosszában jégcsap díszek világítják meg, 
  • a Dugonics téri kettős körforgalomban felállított szimbolikus fenyőfa még kap egy magasítást, hogy amikor kigyulladnak rajta a fények sokkal impozánsabb legyen,
  • ünnepi pompába öltözik a Sóhajok Hídja, 
  • az önkormányzat épülete, 
  • valamint a Tisza Lajos körúton és az Anna kúti pergolán a koronavírus járvány alatt emberfeletti módon teljesítő egészségügyi dolgozók tiszteletére kigyulladnak a szívecskék is.

A villamos Tarján végállomásról indult délután 4 után pár perccel a kisorsolt szegedi családdal, a karácsonyi fényeket 16:20-kor, a Dugonics térre érve kapcsolták fel. A nagy pillanatot Török Kornél kollégánk örökítette meg, hamarosan jövünk a helyszíni fotóriporttal, a Rádió 88 által készített élő videókat IDE és IDE kattintva tudod megnézni.

ELINDULTAK A FÉNYVILLAMOSOK

Az ünnepi fények előtt pár perccel a fényvillamosok is elindultak, sőt, a család nagyobbik lánya, Réka személyesen kapcsolta fel az első villamos fényeit a tarjáni végállomáson délután 4 után pár perccel.

Az idén három fényvillamos közlekedik:

  • a 105-ös Pesa,
  • a 204-es Tatra,
  • és a 214-es, ami szintén egy Tatra – erről kapcsolták fel a fényeket.

A három villamos mellett a nosztalgia kabrio-busz, a Ziu 9-153 is útnak indult ma délután. A fényvillamosokkal az SZKT tájékoztatása szerint munkanapokon az 1-es, 2-es, 3-as, 3F-es vonalainkon, hétvégén a 2-es, 3-as, 3F-es, 4-es vonalakon lehet találkozni. Az adventi trolibusszal az 5-ös vonalon a pénteki és a hétvégi délutánokon utazhatunk. Munkanapokon kora reggeltől egészen este fél kilencig az 1-es vonalon a 214-es pályaszámú („mutáns”) villamos, a 2-es vonalon 105-ös pályaszámú Pesa villamos, míg a 3-as, 3F-es vonalon kora reggeltől este fél nyolcig a 204-es pályaszámú KT4-es villamos közlekedik fényárral. Hétvégéken is kora reggeltől elindulnak a fényvillamosok, a 2-es vonalon a 105-ös pályaszámú este kilenc óráig, a 4-es vonalon a 214-es pályaszámú este fél kilencig és a 3-as vonalon este fél hétig a 204-es pályaszámú. Az 5-ös vonalon minden pénteken és a hétvégéken délután negyed kettőtől este negyed kilencig az adventi trolibusz (a 9-153-as pályaszámú) közlekedik.

KARÁCSONYI VÁSÁR NINCS, ÜNNEPI FÉNYEK ÉS MESEBELI HANGULAT ANNÁL INKÁBB

Az eredetileg november 27-i rajttal tervezett Szegedi Karácsonyi Hetek ugrott, viszont a meghitt hangulat garantáltan a miénk – ünnepi összefoglalónkat, benne egy nagy adag hasznos infóval ebben a cikkünkben találod:

Apropó, adventi vásár. Azt mondtuk már, hogy a Mars Téri Piac mellett a FOKA-n is találsz kézműveseket? A Bárka Kézműveskikötő négy hétre adventi kézműves piaccá változik, a szegediek mellett a budapesti Vörösmarty téren hoppon maradt kistermelőkkel is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb