Kikapcs

Magyarország 365: meseszép szegedi fotók az országos döntőben

Fináléjához érkezett a Magyarország 365 kormányzati fotópályázat, ahol többek között a szegedi ELI-Alpsban készített művészi fotók is versengenek az első helyezésért. Az idén közel 28 ezer (!) pályamű érkezett a versenyre, melyeket egy szakmai zsűri előbírált. Az általuk legjobbnak ítélt 152 fotóra vasárnap estig tudsz voksolni.

ERŐS ZSŰRI, MÉG ERŐSEBB MEZŐNY

A szakmai zsűri tagjai között többek között olyan neves fotográfusok szerepelnek, mint Keleti Éva Kossuth-díjas fényképész vagy Kaiser Ottó, aki a zsűri elnöke. “Erősek a beérkezett pályaművek, elmosódik a határ az amatőr és profi fotók között, így a pályázattal a magyar fotográfia újabb lehetőséget kap arra, hogy rejtett tehetségekre bukkanjon” – nyilatkozta az Indexnek Kaiser Ottó. A zsűri elnöke szerint a fotográfia révén adott a lehetőség arra is, hogy térben és időben újra elhelyezzük magunkat, tisztázzuk kultúránkhoz, családunkhoz, közösségeinkhez való viszonyunkat.

SZEGEDI FOTÓS ÉS SZEGEDI FOTÓK IS VANNAK A LEGJOBB 152 KÖZÖTT

Nevezni három kategóriában – életképek, természet és táj, épített és tárgyi örökség – lehetett, a verseny egészen a fináléig anonim, a szervezők tehát nem tüntették fel, melyik remekmű kihez tartozik – azt viszont tudjuk, hogy szegedi fotós is van a mezőnyben (nem a szervezőktől, hanem a fotóstól). Sőt, az épített örökség kategóriában még az ELI-Alps belsejében készített fotókkal is találkozhatsz, szerintünk legalább annyira zseniálisak, mint maga az épület:

Holnap este lezárul a verseny, amelynek már az utótagja is gyönyörűséges: 365 (bocs, ezt a ziccert nem hagyhattuk ki). Nagyon drukkolunk, hogy szegedi győztese lehessen, az első helyezettnek egyébként 1 millió, a második 500 ezer, a harmadik 300 ezer forint üti a markát, a közönségdíj gazdája szintén 1 milliót kap. Voksolnál? Mi már megtettük. Kattints IDE, egy perc az egész, ráadásul meseszép fotók várnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb