Kikapcs

Mégiscsak lesz (egy kicsit) adventi vásár Szegeden: a kézművesek beköltöznek a Mars téri piacra

A Szegedi Városkép és Piac Kft. jóvoltából mégiscsak lesz egy kis adventi vásár Szegeden, ugyanis azok a kézművesek, akik minőségi, népművészeti, iparművészeti termékeket gyártanak és korábban jelentkeztek a karácsonyi vásárba, beköltözhetnek a Mars téri piacra.

A koronavírus – járvány miatt az idei karácsony más lesz a Napfény városában. A fertőzés terjedésének megelőzése érdekében ugyanis elmaradnak a Szegedi Karácsonyi Hetek. A döntés érzékenyen érintette azokat a vásározó kézműveseket és iparművészeket, akiknek a bevételi forrása nagyban függ ettől az időszaktól. Rajtuk szeretne segíteni a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft., aki felajánlotta ezen kézművesek számára azt a lehetőséget, hogy az adventi időszakban a Mars téri piac Nagycsarnokában lehetőségük nyílik portékáik árulására, visszacsempészve egy kis vásáros karácsonyi hangulatot Szeged életébe.

Így már nemcsak annak örülhetünk, hogy péntektől ünnepi fényárban úszik majd a város, hanem a kézművesek széles kínálatából is csempészhetünk pár apró ajándékot a fa alá.

Forrás: SZVP – Szegedi Városkép és Piac, Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb