Szegedi Arcok

Szeged 1000 arca: Pósa Tami kolléganőnk is felkerült a virtuális arcképcsarnokba

Hopp, egy Szeged 365 kolléganő a Szeged 1000 arca című arcképcsarnokban: András Zsolt szegedi fotóművész szerkesztőségünk oszlopos tagját, Pósa Tamit kérte fel, hogy szerepeljen a város virtuális arcképcsarnokában. Büszkék vagyunk, nem is kicsit!

Valahol vicces, amikor a saját kollégáddal készítesz interjút, de most pontosan ez történt. “Néhány hete lettem figyelmes egy a Facebookon futó oldalra, amely Szeged 1000 arca névre hallgat és miután elolvastam azt, hogy mi a célja a projektnek, felkerestem a megálmodóját, András Zsoltot, akit egy interjú keretében faggatni kezdtem” – mesélte Tami kolléganőnk, aki így folytatta: “Zsolti elmondása szerint azáltal, hogy a fotókon arcokat mutat meg, különböző életeket is a követők elé tár, kortól, nemtől, társadalmi hovatartozástól, anyagi jóléttől, tudástól, hatalomtól függetlenül. Merthogy a fotóművész célja épp ez, megmutatni a Napfény Városában élők legtermészetesebb énjét. Megmutatni képeken át a csillogást, az örömet, a bánatot, a sikert vagy épp a bukást, amin keresztül mentek, ezzel is azt bizonyítva, hogy Szegednek tényleg 1000 arca van.”

A cikk megjelenése után a művész megkérdezte a kolléganőnktől, hogy lenne-e Szeged egyik arca az 1000 közül, amire természetesen igent mondott: “Megtiszteltetve éreztem magam, már csak azért is, mert nagyon sokat kellett dolgoznom azért 5 évvel ezelőtt, amikor ideköltöztem, hogy vajdasági magyarként az anyaországban befogadjanak, elfogadjanak és érvényesülni tudjak. Minden szempontból kemény út vezetett el idáig. Ma már persze merek büszke lenni magamra a kitartásomért, még akkor is, ha közben pontosan tudom, látom és érzem, hogy iszonyatosan sokat kell még fejlődnöm ahhoz, hogy szuper újságíró legyen belőlem. Az viszont, hogy mindössze ennyi tapasztalattal és tudással máris egy olyan projekt része lehetek, ami tiszta szívből szegedi, nagyon jó érzés a számomra, sőt azt hiszem, hogy kijelenthetem, hogy valahol nekem is 1000 féle arcom van. Amiben pedig ezt a fajta sokszínűséget kihasználom az természetesen a hivatásom, hiszen, ha valahol akkor ebben a szakmában aztán nagyon sokféle lehet az ember, ha elég nyitott, érzékeny és hajlandó kilépni a komfortzónájából. Én pedig, amikor csak tehetem élek mindezzel.”

A Szeged 1000 arca Facebook és Instagram oldalakat IDE és IDE kattintva éred el, Tamival és még további 999 imádni való szegedi portréjával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb