Kikapcs

Advent második hétvégéjén is vár a Bárka Kézműveskikötő

Ezen a hétvégén is garantált lesz a karácsonyi hangulat a Fokán, ugyanis Advent második hétvégéjén, december 4 és 6 között folytatódik a Bárka Kézműveskikötő, ahol egyedi, utánozhatatlan, nagy műgonddal készített tárgyakat vásárolhatnak az érdeklődők, melyek a figyelmesség és a szeretet apró gesztusaként tökéletes ajándékok lehetnek a fa alatt.

Mocselini Rudolf, az esemény főszervezője elmondta, a piac első adventi hétvégéje nagy sikert aratott a kilátogatók körében, nagy volt az érdeklődés az igazi kézműves termékek iránt, sok látogatót vonzottak, akik, ha rögtön nem is tudtak választani a termékek széles kínálatából, a tapasztalatok alapján visszatérnek egy következő alkalommal, és addig kutatnak, amíg meg nem lesz a tökéletes ajándék a karácsonyfa alá.

Fotó: Bárka Kézműveskikötő hivatalos Facebook oldala

A főszervező arról is beszámolt, hogy szerencsére Szegeden népes tábora van azoknak, akik szeretik és keresik is ezeket a személyre szabott, egyedi kézműves termékeket, amelyek vásárlásával most nem csupán örömet okozhatnak szeretteiknek, hanem ebben a nagyon bizonytalan járványhelyzetben támogatást nyújthatnak azoknak a kézműves családoknak, akiknek idén nagy veszélybe került a megélhetése. Ehhez pedig nem nagy dolgokra van szükség, csupán egy-egy kis apróságra, melyek megmelengettetik az ember szívét.

Fotó: Bárka Kézműveskikötő hivatalos Facebook oldala

Mocselini Rudolf elárulta, a múlt heti adventi piachoz hasonlóan most is kürtöskaláccsal és forralt borral emelik a karácsonyi hangulatot a Fokán, viszont a járványügyi intézkedésekkel összhangban helyben fogyasztás továbbra sem lehetséges. Az ötezer négyzetméteres területen biztonságos körülmények között, kellő távolságtartással megtartható az esemény, ami a jelenlegi helyzetben óriási hiánypótló kezdeményezésnek számít, mind a kiállítók, mind az érdeklődő látogatók részére.

Fotó: Bárka Kézműveskikötő hivatalos Facebook oldala

“Nehéz esztendő végét várjuk, nehéz idők jártak sokunkra, kézműves barátainkra különösen. Mert hiábavaló volt a munkálkodásuk, rendre elmaradtak az értékesítés alkalmai, elmaradt az állami támogatás, magukra maradtak és a túlélésért küzdenek. Sokakkal együtt ők is a koronavírus hajótöröttjei, akik most kikötöttek a Fokán és rátok várnak, jó szögediekre, akiknek fontos az értékek őrzése, az alkotó munka tisztelete, akik tudják, hogy a kézműves portéka lelkes tárgy, mert szívvel-lélekkel készül, egyedi és különleges, mert magában hordozza az alkotás örömét” – olvasható a Bárka Kézműveskikötő hivatalos Facebook oldalán

Fotó: Bárka Kézműveskikötő hivatalos Facebook oldala

Végezetül, hallgasd meg Mocselini Rudolf, főszervezővel készített interjúnkat, hangolódj te is a hétvégi Bárka Kézműveskikötőre!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb