Mindenmás

Napi pakk, péntek: hétvégén visszatér az ősz szegedre, Nagy Lebowski szülinap

Már két gyertya fog felragyogni az adventi koszorún, de ne szaladjunk annyira előre! Pénteken már elrajtol az adventi vásár a Fokán, és ehhez szuper kiránduló idővel asszisztál majd a meteorológia, és ebben a hónapban korábban érkezik a nyugdíj is. Minden adott egy szuper péntekhez, pipáld ki a hét utolsó napját a Szeged365 legfrissebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL A NÉVNAPJUKON!

Borbála,Barbara, Ada, Adelina, Adelinda, Adina, Adna, Alinda, Armida, Armilla, Babiána, Babita, Barbarella, Baucisz, Biri, Bonnie, Bora, Bóra, Bori, Boris, Boriska, Borka, Boróka, Ciklámen, Emerita, Hágár, Mór, Móric, Péter, Pető, Reginald, Varínia – Boldog névnapo kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 145 éve látta meg a napvilágot Rainer Maria Rilke költő. Prágában született. A 20. század legnevesebb, német nyelven író költői közé tartozik.
  • 125 éve született Gombos Sándor olimpiai bajnok kardvívó. Iskolás korában ismerkedett meg a vívással. Az első világháborúban a fronton szolgált. 1921-ben szerzett orvosi oklevelet a budapesti egyetemen. Az 1924-es olimpiai csapatba nem került be. Az 1928. évi nyári olimpiai játékokon a Garay János, Glykais Gyula, Gombos Sándor, Petschauer Attila, Rády József, Tersztyánszky Ödön összeállítású magyar csapat tagjaként olimpiai bajnoki címet szerzett.
  • 74 éves lett Balázsovits Lajos, Balázs Béla-díjas színész, rendező, színigazgató, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 71. születésnapját ünnepli Jeff Bridges Oscar-díjas amerikai színész, a Tron, A félszemű és A nagy Lebowski sztárja.
  • 64 szál gyertyát fúj ma el a tortáján Varga Miklós énekes.
  • Közel sem néz ki annyinak, de 56 éves lett a csodálatos Marisa Tomei amerikai színésznő, a Vinnie, az 1ügyű és A pankrátor Oscar-díjas színésznője.
  • 53 éve Albert Flórián, 75-szörös válogatott labdarúgó, máig az egyetlen magyarként elnyerte a France Football által alapított aranylabdát.
  • 51. születésnapját ünnepli Shawn Corey Carter, azaz Jay-Z amerikai rapper, dalszerző, író, producer, előadó, vállalkozó és alkalmi színész. Jay-Z pénzügyileg a legsikeresebb a hip-hop előadók közül, közel 900 millió dollárra rúgó vagyonával.

ÍGY VONUL BE ISMÉT AZ ŐSZ SZEGEDRE

A hajnali, reggeli órákban még lehet egy kis szitálásra számítani, de péntek déltől egészen vasárnapig száraz, napos, kellemes időjárás fogja uralni Szeged térségét. Ha kirándulást terveztél a hétvégére, akkor bizony neked rendelték meg ezt az időt!

MA DÉLUTÁN ISMÉT VÁR AZ ADVENTI KÉZMŰVES KIKÖTŐ

Ezen a hétvégén is garantált lesz a karácsonyi hangulat a Fokán, ugyanis Advent második hétvégéjén, december 4 és 6 között folytatódik a Bárka Kézműveskikötő, ahol egyedi, utánozhatatlan, nagy műgonddal készített tárgyakat vásárolhatnak az érdeklődők, melyek a figyelmesség és a szeretet apró gesztusaként tökéletes ajándékok lehetnek a fa alatt.

DECEMBERBEN KORÁBBAN ÉRKEZIK A NYUGDÍJ

Decemberben korábban érkeznek az érintettekhez a nyugdíjszerű ellátások és a nyugdíj. A havi ellátást a bankszámlákra minden hónap 12-én utalják, decemberben a karácsony miatt viszont már a napokban megkapják a járadóságra jogosultak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb