Sport

Háborút nyert a Mol-Pick Szeged Veszprémben

De még milyet: kő kövön nem maradt a Veszprém Arénában, ahol a K&H férfi kézilabda ligában az újonc Veszprémi KKFT fogadta a Kékeket. Az eredmény 23-25 ide, egy valami pedig fix: a kis-Veszprém is életveszélyes…

Veszprémi KKFT-MOL-PICK SZEGED 23-25 (14-11)
K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló, Veszprém Aréna, zárt kapu. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprémi KKFT:  Borbély – Vajda 5, Tóth A., Bugyáki, Szmetán 2, Kristóf 4, Hári 4.  Csere: Fazekas 3, Seregi 1/1, Szeitl 2, Tóth M. 2.  Vezetőedző: Tombor Csaba.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 8/3, Kaspárek, Bombac 5, Bánhidi 4, Bodó 2, Mackovsek 1. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Canellas 3, Gaber 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc
Hétméteres: 2/1, ill. 3/3

Süli Róbert sajtófőnök összefoglalója a meccsről, a Pickhandball.hu-ról:

Azért ez nagyon furcsa volt. Csend a Veszprém Arénában. Minden labdapattogás hallatszott, ha valaki négyesezés közben gólt szerzett, vagy éppen védett, akkor a nevetése, kiáltása visszhangzott a létesítményben. Nem ehhez szoktunk: hangzavarhoz, füttyhöz, a kék táborhoz a mi kis sarkunkban. Ez van! Reméljük, hamarosan minden másként lesz, visszatérhet a lelátóra az élet, amelyet megszoktunk.

Vasárnap nem a magyar csúcsderbi, hanem a kis Veszprém elleni bajnoki várt ránk. A keretünk annyit változott a Flensburg elleni BL-összecsapáshoz képest, hogy bekerült Krivokapic Luka, így 16 játékos alkotta a csapatot.

Bánhidi Bence góljával indult a meccs, amire gyorsan válaszoltak a hazaiak. Jött Radivojevics, majd Bodó gólja, így a 3. percben már 3-1-re vezettünk. Mirko Alilovic védése után Bánhidi Bence már második gólját szerezte, 4-1-re léptünk el. Támadásban többször is hibáztunk, kapufákat lőttünk, így a 12. percben 6-4 volt a javunkra. Elszórtunk két labdát, a 18. percben egyenlítettek a hazaiak, 7-7, időt is kértünk. Nem sokat ért, a 20. percben már a Veszprém vezetett kettővel, 9-7. Bombac, majd Radivojevics talált be, gyorsan egyenlítettünk, 9-9. Ez sem lendített át a bennünket a holtponton, jöttek az újabb hibák, 11-9 állt az eredményjelzőn. A félidőben 14-11-re vezettek a hazaiak.

Veszprémi találattal indult a második játékrész, amelyre Joan Canellas betörésből válaszolt, 15-12. Tartotta előnyét az újonc, rengeteg tiszta ziccert rontottunk el. A 46. percben 21-16-os veszprémi vezetésnél időt kellett kérnünk. Egy perc alatt három gólt berámoltunk, 21-19-re jöttünk fel. Az 50. percben Matej Gaber vágta be a labdát, már csak egy volt közte, 21-20. Jött is a hazai időkérés. Az 52. percben Joan Canellas bombája után egyenlítettünk, 21-21. Az 55. percben Henigman piros lapot kapott, ekkor 22-21 volt a Veszprémnek. 23-23-nál Gaber harcolt ki hetest, Radivojevics bevágta, 24-23 nekünk. Két perc volt ekkor hátra. Mikler Roli ziccert védett,  Bombac betörésből gólt szerzett, majd Mikler megint védett, így 25-23-ra nyertünk. Megizzadtunk, de a lényeg, hogy zsebben a két pont.

“Ez a mai sokkal nehezebb meccs volt, mint a szegedi, amit a Veszprém ellen játszottunk” – nyilatkozta a mérkőzést követően Juan Carlos Pastor, aki szerint ígéretes a kis-Veszprém: “Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak. Jól játszanak, jól támadnak, remek munkát végeznek, és igazán gyorsak, képesek váratlan dolgot megcsinálni. Ez nekünk úgy látszik nem fekszik. Az első félidőben jól kezdtünk, el is dönthettük volna a meccset, de támadásban rengeteget rontottunk. A második félidőben komoly hátrányból álltunk fel.”

Forrás és fotók: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb