Kikapcs

Gerendai szerint ugorhat a 2021-es Sziget Fesztivál. Rákérdeztünk, mi lesz a SZIN sorsa

Nem biztos, hogy jövőre lesz Sziget – árulta el a Forbes magazinnak adott interjújában a szomorú kilátásokat Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója. Ennek kapcsán megkérdeztük Jávorszky Ivánt a SZIN-t szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Kft. ügyvezetőjét, hogy Szegeden mi a helyzet, lát- e esélyt arra, hogy a Napfény városában jövőre sor kerülhet Szeged legnépszerűbb fesztiváljára, a Szegedi Ifjúsági Napokra.

Fotó: contextus.hu

Jávorszky Iván elmondta, jelenleg csak egy dolog biztos, a bizonytalanság, ami a jövő évi nyári rendezvényeket illeti, de azért bizakodással tekintenek a szervezők előre, és remélik, hogy 2021 augusztusában már meg lehet tartani a SZIN-t. Egy előnye van ugyanis a SZIN-nek, a többi fesztivállal szemben, mégpedig az, hogy ez a nyár utolsó fesztiválja, ami az iskola, egyetem indulása előtt még egy utolsó fergeteges pörgést kínál a koncertszerető közönségnek, és talán a kései időpont miatt nagyobb eséllyel lehet megtartani is.

Fotó: SZIN

Az ügyvezető igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a jelenlegi helyzettől függetlenül ők úgy készülnek, hogy 2021-ben is lesznek Szegedi Ifjúsági Napok, de pont a rendezvényeket körülvevő óriási bizonytalanság miatt a korábbi évekhez képest eltérően ez még csak elvi készülődést jelent, jelenleg nem tehetnek mást a szervezők, mintsem kivárnak, de azért pár hazai előadóval már megkezdték az egyeztetéseket is. Nem lehet még előre tudni, hogyan alakulnak a határzárak, mennyire lesznek nyitottak, külföldiek tudnak – e jönni fesztiválozni. Jelenleg a tervezés is csak úgy folyhat, hogy az adott pillanatnak megfelelő terveket készítenek, és ahogy alakul a helyzet, annak tükrében változtatnak, módosítanak a terveken is.

Fotó: SZIN

Jávorszky Iván azt is elárulta, hogy azoknak a fesztiválrajongóknak, akik az idei SZIN-re váltottak jegyet, 25%-uk döntött úgy, hogy átviszi azt a jövő évre, ami a többi fesztiválhoz képest is egy nagyon jó arány, mutatja, hogy mennyien szeretik és várják vissza a Szegedi Ifjúsági Napokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb