Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Böjte Csaba, ingyenes PC-játék és egy koncert is vár rád hétfőn

Hipp-hopp el is repült a jó öreg hétfő, és ha már így történt, jöhet a kikapcsolódás! Bár mostanában nem olyan könnyű kiengedni a gőzt meló vagy tanulás után, azért egy csokornyi izgalmas programot ma is hozunk neked!

RENDHAGYÓ KÖNYVBEMUTATÓ BÖJTE CSABÁVAL

17:00 órakor Ferenc pápa könyvéről élőben beszélget Böjte Csaba szerzetes barát és Finy Petra író, költő. A mű egy személyes vallomás, amelyben az egyházi vezető soha nem látott közelségbe engedi olvasóit magához. Részletesen beszámol három személyes epizódról, amelyek során egy-egy válság átformálta az életét. Precedens nélküli, hogy egy egyházfő ilyen kendőzetlenül vegye számba a világunkat markában tartó gonoszság formáit: a kapitalista tőkefelhalmozás, a szociális védőháló finanszírozásának csökkentése, a női egyenjogúság sárba tiprása, a felelőtlen környezetpusztítás.

IDÉZD FEL AZ INDIANA JONES-FILMEK HANGULATÁT EGY INGYENES JÁTÉKKAL!

Aki szereti az Indiana Jones-filmeket, az egzotikus országokba történő kiruccanásokat, a könnyed humort, valamint a ’90-es évek pixelgrafikáját, mindenképpen tegyen egy próbát az Interactive Binary Illusions 1995-ös, mára talán kissé elfeledett klasszikusával, a Flight of the Amazon Queennel – írja a játék ajánlójában a port.hu.

A történet főhőse egy marcona pilóta, Joe King, aki a szegény ember Indiana Jonesaként egy felvágott nyelvű szőke színésznővel szenved repülőgép-szerencsétlenséget Amazónia őserdeje fölött – pont ott, ahol a gonosz tudós, Dr. Frank Ironstein szövöget világuralmi terveket a titkos bázisa mélyén kreált ember-dínó hibridjeivel… A játék innen tölthető le ingyen.

NÉUD MEG AZ ENY NYÁRI NAPOT A GÓZON GYULA KAMARASZÍNHÁZZAL!

Egy különös, őszi hangulatba hajló nyári napon a magányos, idős asszonyt meglátogatja régi barátnője. A nő, mint mindig, a fjordokat szemléli régi házának ablakából, pontosan úgy, ahogy évtizedekkel ezelőtt férje, Asle után nézett. A férfi csónakjával kievezett a nyílt tengerre – de soha nem jött vissza többé. Vajon mi történt vele, miért tűnt el egyik pillanatról a másikra? Itt megtudhatjuk!

PÖRGESD KI A DÉLUTÁNT EGY R.E.M. KONCERTTEL!

Everybody Hurts, Losing My Religion… csak két gigasláger, ami elhangzik az R.E.M. 1999-es koncertén, Glastonburyben. A 15 számos tracklist igazi felejthetetlen koncertélményt nyújt, és ha már mi nem mozdulhatunk ki, akkor hozzuk a bulit a nappaliba!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb