Közélet

Armageddon, Covid verzió: 56 nap szesztilalom vár az orosz vakcinával beoltottakra

The world must fall. A koronavírus elleni védőoltásra készülőknek az immunizáció előtt két hétig, valamint az első injekció után 42 napig le kell mondaniuk az alkoholfogyasztásról – jelentette ki Anna Popova orosz tisztifőorvos a Komszomolszkaja Pravda című lap rádiójának nyilatkozva.

Az MTI beszámolója szerint az orosz Müller Cecília közölte, hogy a két összetevőből álló vakcina két oltása között 21 napnak kell eltelnie, és a második injekció után újabb 21 napig tart az immunitás kialakulása. Állítása szerint az első dózis beadását megelőzően legkevesebb két héttel semmiképpen sem szabad alkoholt fogyasztani.

Mi már ránézésre is félünk tőle, pláne, ha ilyeneket mond. Ugye, hogy mennyivel aranyosabb a mi országos tisztifőorvosunk? Fotó: Dmitry Astakhov.

 

Az ok egyszerű: az alkoholfogyasztás megterheli a szervezet méregtelenítési rendszerét, ami gátolja az immunitás kialakulását.

Tehát, a makacs számok:

  • injekció előtt 14 napig teljes szesztilalom,
  • az első injekció után 21 napig szintén,
  • a második után ugyanez, ergo igazából nem is 42, hanem 56 nap szárazság vár a vakcinát felvevőkre.

Szergej Glagolev, az orosz egészségügyi miniszter tanácsadója egy moszkvai orvosi tanácskozáson kedden kijelentette, hogy a Szputnyik V vakcinával beoltottak eddig kevesebb, mint 5%-a kapta el a koronavírust.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

“Megérkezett az Oroszországban gyártott oltóanyag mintája Budapestre, a magyar szakemberek elkezdhetik a vakcina tanulmányozását, hogy a lehető legmegalapozottabb döntést hozzák az esetleges felhasználhatóság és engedélyezés ügyében” – jelentette be közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter még november 19-én.

Az orosz és az amerikai vakcina közötti különbségekről Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvost faggattuk:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb