Szegedi Arcok

Fél tucat karácsonyi sláger, amitől frászt kapnak a szegedi rádiósok

Akármennyire is imádjuk a karácsonyt, bizony a szeretet ünnepén is akad egy-két dolog, amitől kikészülünk. Ezek pedig a jól megszokott slágerek, amelyeket már gyakran akaratunkon kívül fejből fújunk. A bevásárlóközpontokban már december elején ott csilingelnek a fülünkbe és a legkülönbözőbb rádiók is előszeretettel nyomják be őket időnap előtt. Az ismert zeneszámoktól azonban nem csak a nagyérdeműt, hanem a műsorvezetőket is a hideg rázza.

KIS KATA, A RÁDIÓ 88 MŰSORVEZETŐJE A FELDOLGOZÁSOKTÓL KÉSZÜL KI, SZEKERES ADRIENN ÜNNEPRE HANGOLÓ DALAIÉRT VISZONT ODAVAN

Kis Kata, a Rádió88 műsorvezetője frászt kap a Wham, Last Christmas összes feldolgozott változatától, az eredetit imádja, viszont az újra gondolt verziókat nem nagyon bírja. Szekeres Adrienn karácsonyi albumáért viszont odavan.

Az éj leszáll című dal pedig már évek óta favorit a számára. Az ünnepekre való hangolódást mindig is fontosnak tartotta és a legkiemelkedőbb és legszívmelengetőbb elem számára ebből az időszakból mindig egy jótékony célhoz köthető. Idén a nagy rádiós összefogás az, amire a jó kis karácsonyi nóták mellett örömmel emlékszik majd vissza a feldíszített fa mellett üldögélve.

KERESZTES PETI, AZ EX-JUVENTUS RÁDIÓ MŰSORVEZETŐJE A JINGLE BELLES EGYETLEN VÁLTOZATÁT SEM BÍRJA

Keresztes Péter elmondása szerint minden egyes ünnepre való hangolódás különleges volt a rádióban. A legemlékezetesebb pillanatok természetesen azok voltak, amikor a hallgatók személyes történeteket osztottak meg vagy épp egymásnak, esetleg nekik, szerkesztőknek, műsorvezetőknek kívántak valami szépet.

Az ex-rádiós nagy kedvencei között még most is Wham, Last Christmas és Michael Bublé karácsonyi albuma szerepel, a Jingle Bells-t viszont már egyetlen egy formában és verzióban sem képes meghallgatni.

MOLNÁR BALÁZST IS A „HIDEG RÁZZA” A LAST CHRISTMAS-TŐL, A RÁDIÓ1 HANGJA AZ UTÁNPÓTLÁSSAL VISZONT ELÉGEDETT

“Minden évben izgatottan figyelem/várom, hogy melyik lesz az első karácsonyi dal a szezonban, amit konferálhatok. Én általában onnantól kezdek készülődni a karácsonyra is. Ott dolgozóként annak pedig kimondottan örülök, hogy a Rádió 1-nél például egyik évben sem “toltuk túl” az ünnepi hangulatot és nem játszottunk annyi karácsonyi dalt, hogy szentestére már rendesen csömöre legyen az embernek tőle, hanem szerintem pont olyan mértékben szól, ami még pont jó és kellemes az ünnepváráshoz. Ami szerintem a legtöbbet megy karácsonykor az Mariah Carey és az All I want for christmas is you. Talán ez is az egyik legnépszerűbb ünnepi zene. 1994 óta sehogy sem tudjuk megunni, aminek ha jól olvastam Carey kisasszony pénztárcája is örül, mivel évente nagyjából 600 ezer dollárt hoz neki a dal a jogdíjakból. Szerintem idén is teszünk hozzá itthonról is pár dolcsit. Szerencsére van utánpótlás mert Sia vagy épp Ava Max újabb karácsonyi zenéi is tetszenek.”

Amitől viszont a “hideg kiráz” ha a karácsonyi zenékre gondolok az a Wham és a Last Christmas. Az alapvető bajom a dallal nem feltétlenül az, hogy rongyosra játszott darab, hanem hogy szerintem nem is karácsonyi dal. Biztos nem leszek túl népszerű az ünnep szerelmeseinél ezzel a kijelentéssel, de ha jobban belemegyünk a dalszövegbe, akkor egyértelműen látható, hogy ez egy szerelmi csalódásról szóló sztori, amely történetesen karácsonykor esett meg. A dal címében szerepel a christmas szó, van benne csilingelés, a klipet hóesésben, ünnepi díszbe öltöztetett házban forgatták és ezzel máris sikerült átkonvertálni karácsonyi zenévé, amivel kapcsolatban minden évben akad 1-1 előadó, aki úgy érzi, hogy neki is el kell énekelni ezt a karácsonyi szerelmi csalódást. Ennek ellenére tiszteletben tartom ha valakinek, ettől lesz teljes az ünnep, de én el tudom képzelni 2020 karácsonyát a Last Christmas nélkül.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb