Közélet

Fellélegezhetnek a szegedi vendéglátósok és a turizmusban tevékenykedők: január végéig biztosan marad az 50 százalékos bértámogatás

Január végéig a kormány meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozóknak – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszer a Facebook oldalán közzétett videójában, az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően. A pénzügyminiszer továbbá kiemelte: a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány.

Varga Mihály továbbá arról is beszélt, hogy az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük, ezért amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók a döntés értelmében. Varga Mihály két hete arról is beszélt, hogy a Magyar Bankszövetség és a tárca javaslataira építve hat intézkedést fogadott el az operatív törzs, ezek mindegyike egyszerűbbé, olcsóbbá, és gyorsabbá teszi a pénzügyek intézését.

MARAD AZ ADÓ- ÉS JÁRULÉKKEDVEZMÉNY IS

A tárcavezető továbbá kiemelte: az adó- és járulékkedvezmény is megmarad, így az ágazatban tevékenykedő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól és az eddigi lépéseket kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is. “A gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak is eredményesen kell részt vennie. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket” – nyilatkozta továbbá a pénzügyminiszter.

Forrás: Varga Mihály Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb