Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a megyei fertőzöttek száma, fontos dolgokról dönt az Országgyűlés, szigorít Németország

Tovább nőtt a Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek száma, fontos dolgokról dönt a jövő héten az Országgyűlés, Ausztria után szigorít Németország is. Jön a Napi összefoglaló:

TOVÁBB NŐTT A MEGYEI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 4153 új esetet regisztráltak, ezzel 280 400 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta immár 12 262 főt tartanak számon, amelyből 187 személynél az elmúlt egy napban jegyezték fel a fertőzést.

TÖBB FONTOS DOLOGRÓL IS DÖNTENEK A JÖVŐ HÉTEN A PARLAMENTBEN

Az Országgyűlés több mint negyven törvényjavaslatról szavazhat a jövő héten. A képviselők kedden az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról is dönthetnek. A házelnök napirendi javaslatai alapján a parlament két ülést tarthat: egyet hétfőtől keddig, majd egy következőt szerdán.

AUSZTRIA UTÁN NÉMETORSZÁG IS BEKEMÉNYÍTETT

A koronavírus-járvány gyorsulása miatt a tavaszi első fertőzéshullám után ismét bevezetik Németországban a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlatot – jelentették be vasárnap Berlinben.

KIKAPTAK A SZEGEDI PÓLÓSOK AZ EGRIEKTŐL

Nem sikerült a bravúr, pedig nagyon közel voltak hozzá a szegedi pólósok, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek a jóval esélyesebb Eger ellen. Hatalmas csatában és nem mindennapi izgalmak közepette nyertek végül a vendégek 12-11-re. A szegedi sportolók legközelebb januárban ugranak majd vízbe.

SZÍVMELENGETŐ: AUTÓJÁT ADNÁ AJÁNDÉKBA EGY SZATYMAZI HÖLGY

Személygépkocsijával járulna hozzá a megyében élő önkéntesek munkájához az ünnepekre és a kialakult helyzetre való tekintettel Katzenbach Bettina. A szatymazi nő egy jól működő, 1994-es kiadású Opel Corsa B Swing 1.4 típusú autóval könnyítené meg azoknak az önkénteseknek a munkáját, akik legalább egy éve azon dolgoznak Csongrád-Csanád megyében, hogy a rászorulók élete is teljesértékű legyen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb