Mindenmás

Ezen a héten minden nyertes diák kézhez kapja a számítógépeket, a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány jóvoltából

A szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány felzárkóztató, és tehetséggondozó programja révén novemberben pályázatot írt ki hátrányos helyzetű családoknak karácsony előtt, amelynek keretében komplett számítógépet nyerhettek a jó tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulók családjai. A felhívásra közel ezer pályázat érkezett be, a nyertesek a héten vehetik át a gépeket.

A Mosolykommandó több éve szervez hátrányos helyzetű családokat segítő programokat, amelynek keretében tanszereket, játékokat, és tartós élelmiszert juttatnak el nehéz sorban élő gyerekek részére. Az idei akció keretében egy céges felajánlásnak köszönhetően 100 darab használt, de jó állapotú számítógép talált gazdára.

Forrás: Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Pataki Gergely alapító elmondása szerint a digitális oktatásra való átállás sokakat váratlanul, és felkészületlenül ért. Rengeteg olyan családdal kerültek kapcsolatba, akik sajnos még mindig nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Ez főleg a gyerekeknél okozhat olyan szintű lemorzsolódást, amely már rövid távon is kihat a tanulmányaikra. Ezek a gyerekek a mai digitalizált világban olyan szintű lemaradásban lesznek a többiekkel szemben, ami behozhatatlan hátrányt okozhat nekik később. A céljuk: ezeknek a gyerekeknek a digitális felzárkóztatása az eszközökkel.

A programról még bővebben:

Forrás: Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb