Közélet

Szigorítanak a déli szomszédaink: december 20. után Szerbiába csak negatív PCR teszttel lehet belépni

A szerbiai válságtörzs mai ülésén elfogadta a stáb orvosi részének javaslatát, így mindenki, a szerbiai állampolgárok is, csak negatív PCR-teszttel léphetnek be az országba, amely 48 óránál nem lehet régebbi. Ha ezzel nem rendelkeznek, tíz napra karanténba kell vonulniuk – adta hírül ma a szerb sajtó.

„Megszületett a döntés, hogy minden állampolgár számára bevezetjük a negatív PCR-tesztet. Ez az intézkedés december 20-tól január 10-ig lesz érvényben. A külföldről hazatérő polgáraink számára az Alkotmány garantálja, hogy belépjenek az országba, s mindig szívesen látjuk őket. Ha nem rendelkeznek negatív PCR-teszttel, tíz napra otthoni karanténba kell vonulniuk, amely akkor érhet véget előbb, ha időközben koronavírustesztet csináltatnak” – mondta Darija Kisić Tepavčević a válságtörzs ülését követően. Leszögezte: mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ne fertőződjünk meg, s ne fertőzzünk meg másokat, ezért az ünnepeket szűk családi körben ajánlott tölteni. Azt is hozzátette, hogy senki sem fogja ellenőrizni az otthoni ünnepléseket, de egészséges légkört kell teremteni, s úgy kell ünnepelni, hogy a családi házak ne olyan helyek legyenek, ahol megfertőződhetünk.

Az, hogy ez a rendelet mennyire érinti majd az ingázókat és a határ két oldalán élő családokat, azt még nem lehet tudni. Egyébként Szerbia sem áll jobban koronavírus terén mint mi. November végén, és azóta is, több ezer fertőzöttet regisztrálnak naponta:

Forrás: vajma.info

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb