Sport

Négy ponttal győzött a Szedeák a Pécs ellen a férfi kosárlabda NB I -ben

A Szeged négy ponttal legyőzte a vendég Pécset a férfi kosárlabda NB I vasárnapi mérkőzésén, így a Szedeák 89-85-re megnyerte a meccset.

A Körmend után a pécsiek ellen is győzedelmeskedett a szegedi csapat, akik erős kezdéssel, sorban szerezte a kosarakat, így gyorsan tíz pont fölé nőtt a Szedeák előnye, amit az első negyed végére 15-re tornáztak fel a fiúk. A második negyedben is megőrizték a vezetést a szegediek, 50–44 volt az állás a nagyszünetben.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldala

A harmadik negyedben is kapaszkodtak a vendégek, de Djordje Dzseletovics pontjaival rendre megvolt a válaszcsapás, majd Brown is hozzászólt egy hármassal. 52–50-nél az egyenlítésért támadhatott a Pécs, de ekkor eladta a labdát, innen viszont újra a szegediek tudtak lépni tíz ponttal: továbbra is jöttek a kulcsfontosságú kinti dobások.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hivatalos Facebook oldala

A vendégek egy utolsó rohamra indultak a záró negyedben, és folyamatosan faragták a hátrányukat. Lewis hármasával már egylabdás különbség volt, 87–85-nél azonban Dzseletovics higgadtan bedobta mindkét büntetőjét. A végén még Funderburk próbálkozhatott kétszer is, de nem esett be egyik távoli sem: küzdelmes mérkőzésen Govens Darrin és Djordje Dzseletovics remeklésével sikerült a Szedeáknak megnyernie a mérkőzést, így a fiúk begyűjtötték hetedik sikerüket a bajnokságban – ráadásul megtörték a csapat Pécs elleni rossz szériáját, hiszen öt bajnoki után először tudtak nyerni a baranyaiak ellen.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb