Közélet

Szeged365 Start: új menetrend, távhő mizéria és tűzesetek a hétvége legfontosabb hírei között

Bár a fele melóval telt, azért nem hozott unalmas napokat a hétvége. Körbejártuk a szegedi távhővel kapcsolatos kritikákat, hallottunk egy szívmelengető sztoriról, és sajnos tűzesetek is borzolták a kedélyeket Szeged környékén. Ha lemaradtál a hétvége legfontosabb híreiről, pótold velünk most!

HIDEG VAN-E A SZEGEDI PANELEKBEN?

Jéghidegek a fűtéscsövek egyes szegedi panellakásokban – írta több olvasónk a napokban, a téma több Facebook csoportban is megjelent, a felhasználók egy része kifejezetten fázik, más részük nem tapasztal semmi rendelleneset. Utánajártunk az igazságnak!

ÚJ VONAT ÉS BUSZMENETREND LÉPETT ÉLETBE HÉTVÉGÉN

December 13-án, azaz vasárnap életbe lépett a MÁV-Start és a Volánbusz Szegedet is érintő új menetrendje. Ez mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos vonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást

HÁROM TŰZESETNÉL IS DOLGOZHATTAK A TŰZOLTÓK VASÁRNAP

Szegeden, Deszken és Makón is kigyulladt egy családi ház vasárnap. Valamennyi eset délután történt, sajnos Deszken személyi sérüléssel járt az eset, de az oltást mindenhol elvégezték a szakemberek. Le a kalappal a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz tartozó tűzoltók előtt, hősök vagytok, egytől-egyig!

LŐTTEK A CSALÁDI KARÁCSONYNAK?

Még nem biztos, de sajnos előfordulhat… Szlávik János szerint a jelenlegi helyzet nem tesz lehetővé enyhítéseket Karácsonyra. Ahogy fogalmazott: most kell vigyázni, hogy a tavasz jobb lehessen.

EZT A SZTORIT IMÁDTUK!

Személygépkocsijával járulna hozzá a megyében élő önkéntesek munkájához az ünnepekre és a kialakult helyzetre való tekintettel Katzenbach Bettina. A szatymazi nő egy jól működő, 1994-es kiadású Opel Corsa B Swing 1.4 típusú autóval könnyítené meg azoknak az önkénteseknek a munkáját, akik legalább egy éve azon dolgoznak Csongrád-Csanád megyében, hogy a rászorulók élete is teljes értékű legyen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb