Közélet

Napi összefoglaló: tovább csökkent a fertőzöttek száma, új infektológiai központtal bővülünk Szegeden

Tovább csökkent az új fertőzöttek száma az országban, és Csongrád-Csanád megyében is mindössze 92 új esetet regisztráltak. Még mindig sokan nem tartják be a maszkviselési szabályokat és várják a 2 hete tünetmentes gyógyultak jelentkezését vérplazmaadásra. Elfogadták ma az alaptörvény kilencedik módosítását is, miszerint az anya nő, az apa férfi, de helyi jó hírekkel is szolgálhatunk: szegedi sikereket is elkönyvelhetünk az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyén és letették az infektológiai központ alapkövét is Szegeden.

VÉGRE CSÖKKENŐ TENDENCIA A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁBAN

Az elmúlt egy 24 órában mindössze 1893 esetet regisztráltak, ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 92 új fertőzöttről tudnak. Március óta ezzel együtt 12 560 embernél mutatták Szegeden és annak környékén a koronavírust.

MÉG MINDIG SOKAN NEM TARTJÁK BE A SZABÁLYOKAT

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 298 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Az intézkedések közül 243 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt történt. Közülük 62 embert figyelmeztettek, 90 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 91 feljelentést tettek. E mellett szó esett arról is, hogy továbbra is fontos segítség a vérplazmaadás, várják a két hete tünetmentes, 18 és 60 év közötti gyógyultak jelentkezését. Részletek:

AZ ANYA NŐ, AZ APA FÉRFI – DÖNTÖTT A KORMÁNY

Az alaptörvényben rögzítette kedden az Országgyűlés, hogy az anya nő, az apa férfi. Emellett meghatározták a képviselők a közpénz fogalmát és újraszabályozták a különleges jogrend alkotmányban rögzített szabályait is.

SZEGEDI SIKEREK AZ SZTE SZENT-GYÖRGYI ALBERT TANULMÁNYI VERSENYEN

37 csapat mérte össze tudását a Szegedi Tudományegyetem IX. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyének 2020. december 11-i elődöntőjében. A döntőbe hódmezővásárhelyi, budapesti, mátészalkai, kaposvári és debreceni csapatok jutottak be. A verseny megnyitóját és elődöntőjét a koronavírusra való tekintettel december 11-én online rendezték meg.

ÚJABB SIKERES BERUHÁZÁS INDUL

Mintegy négymilliárd forintos beruházással 54 kórtermes infektológiai klinikát és oktatási központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen. Ma délelőtt letették az alapkövet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb