Kikapcs

Te is szebbé teheted a szegedi COVID-osztályokon dolgozók ünnepét

Fogj egy díszt, egy fenyőágat vagy egy girlandot és díszítsd fel vele a legközelebbi COVID-os betegeket ellátó intézmény kerítését, vagy egy előtte álló fát, egy bokrot, egy korlátot, csatlakozz te is a Szájmaszk készítő angyalokhoz, öltöztesd fel velük együtt ünnepi díszbe az épületeket és azok környékét annak érdekében, hogy az ott dolgozók tudják: lélekben velük karácsonyozol, velük vagy és támogatod a munkájukat.

Neked csupán egy fenyőág vagy egy apró dísz, nekik azonban hatalmas erő ahhoz, hogy kitartsanak.

A Szegedi Tudományegyetem már csatlakozott, a kezdeményezésről Prof. Dr. Zakar Péter pedig a következőképp nyilatkozott:

“Nagyon nehéz év áll mögöttünk. A pandémiás helyzet még soha nem látott kihívások elé állította a Szegedi Tudományegyetemet a gyógyítás, az oktatás, a kutatás területén egyaránt. Örömmel csatlakoztunk a Szájmaszk Készítő Angyalok kezdeményezéséhez, hiszen ezzel a kedves gesztussal az itt dolgozók, különös tekintettel azok, akik minden nap életekért küzdenek láthatják, érezhetik azt, hogy az emberek elismerik a munkájukat és bíznak bennük. Rendkívül büszkék vagyunk kivétel nélkül az egyetem minden dolgozójára, akik ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap helytállnak és legjobb tudásuk szerint végzik feladataikat”- mondta Prof. Dr. Zakar Péter az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

Amennyiben úgy döntesz, hogy csatlakozol, fontos, hogy betartsd következő szabályokat:

1. Csak olyan díszeket vigyél, amelyek bírják a kültéri megpróbáltatásokat (plüsst, horgolt angyalt, varrt szaloncukrot ne).

2. Égő és egyéb, a környezetre közvetlenül veszélyes dolgokat – például gyertya, mécses – kérünk szintén ne.

3. A rögzítést vagy szalaggal, vagy gyorskötözővel, illetve ragasztószalaggal oldd meg.

4. A rögzítés, illetve később majd az eltávolítás során ne tegyél kárt abban, amire rögzítesz (kerítés, korlát, fa stb.). Amennyiben véletlenül mégis előfordul ilyesmi, azt jelezd az angyaloknak és a hibát közösen segítenek megoldani.

5. Ne szedd le mások díszítését.

6. Nem a mennyiség, hanem a szándék a fontos.

7. Tölts fel egy képet a közösségi felületre #veletekvagyunk2020 megjelöléssel.

8. Hívd meg az ismerőseidet, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

Forrás/Fotó: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb