Kikapcs

A legtöbbet kölcsönző olvasóit köszöntötte a Somogyi – könyvtár

A 10 legtöbbet kölcsönző és legaktívabb olvasóját köszöntötte a Somogyi – könyvtár, ebből az alkalomból a könyvtárosok jelképes ajándékkal köszönték meg az intézmény életében jelentős szerepet betöltő látogatóknak az olvasás és a könyvtárak iránti elköteleződésüket.

A könyvtárak számára felbecsülhetetlen érték az olvasó és ebben a megváltozott világban az egyén számára is felértékelődik az olvasás, mint tevékenység és mint egyfajta kapcsolat a világgal.

Fotó: Somogyi-könyvtár

Járványügyi helyzet miatt rendhagyó évet zárnak a könyvtárak is. A tavasszal a járvány első hullámának időszakában a Somogyi-könyvtár és fiókkönyvtárai 2020. március 16-tól május 26-ig bezártak és a helyben használható könyvtári szolgáltatások szüneteltek. Május közepén a szegedi bibliotéka elindította a Könyv(tár)terasz szolgáltatást, amely lehetővé tette a könyvtárak előtti területen az előre megrendelt könyvcsomagok átvételét és kölcsönzését.

Fotó: Somogyi-könyvtár

A koronavírus második hullámának következtében november 11-től ismét bezártak a könyvtárak. A Somogyi-könyvtár a törvény adta keretek figyelembevételével ebben az időszakban is biztosítja, hogy a szegediek ne maradjanak olvasnivaló nélkül. A Könyv(tár)pont szolgáltatásnak köszönhetően az előzőleg online igényelt olvasmányokat a Központi könyvtár és a fiókkönyvtárak előtt, a szabadban vehetik át az olvasók. A Somogyi-könyvtár által működtetett Könyv(tár)Pontokon hetente 600-650 kölcsönzésre előkészített könyvcsomag várja a szolgáltatást igénybe vevőket.

Forrás: Somogyi-könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb