Közélet

Napi összefoglaló: 300 ezer felett az eddig regisztrált fertőzöttek száma az országban, plusz három nap a Bárkán

Az elmúlt egy napban 300 ezer fölé emelkedett az eddig regisztrált fertőzöttek száma az országban, plusz három napig élvezheted a Bárkán az adventi kavalkádot és négy elemmel bővült a gazdaságvédelmi akcióterv. Íme a napi összefoglaló:

300 EZER FELETT AZ EDDIG REGISZTRÁLT FERTŐZÖTTEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON

Az elmúlt 24 órában 4 045 újabb új esetet regisztráltak, ezzel 300 022 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta 13. 528 személyt jegyeztek fel, ebből csak az elmúlt egy napban 373 személynél mutatták ki a vírust.

BŐVÜLT A GAZDASÁGVÉDELMI AKCIÓTERV

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hivatalos közösségi oldalán új gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. A gazdaságvédelmi akcióterv négy, leginkább a családokat és vállalkozásokat érintő elemmel bővült.

PLUSZ HÁROM NAPIG DÜBÖRÖG A FOKÁN A BÁRKÁN AZ ADVENTI KAVALKÁD

Fogadjunk, hogy Te is az utolsó pillanatra hagytad az ajándék-vadászatot (speciel mi is, nyugi)! Ebben az esetben van egy klassz hírünk: három extra napot dobnak rá az eredetileg vasárnap estig tervezett Advent a Bárkán című kézműves piacra, így egészen december 23., szerda estig megy az ünnepi forralt borozgatás a Felső-Tisza parti FOKA területén.

ISMÉT BEKEMÉNYÍTENEK A SZOMSZÉDBAN: KARÁCSONY UTÁN ÚJABB ZÁRLAT JÖN AUSZTRIÁBAN

Karácsony után, december 26-ától újfent átfogó zárlat lép életbe Ausztriában a koronavírus-járvány miatt – jelentette be az osztrák kormány péntek este. Újra életbe lép az egész napos kijárási korlátozás, és bezárnak a boltok. A közeli érintkezést igénylő szolgáltatók – például fodrászok, kozmetikusok – sem fogadhatnak vendégeket. Vajon Magyarország követi majd az osztrák példát?

GOND NÉLKÜL JÖHETNEK, MEHETNEK AZ INGÁZÓK MAGYARORSZÁG ÉS SZERBIA KÖZÖTT

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hivatalos közösségi oldalán jelentette be a jó hírt, miszerint sikerült megoldást találni az ingázók helyzetére. Ez pedig azt jelenti, hogy azok, akik munkavállalás céljából utaznak Magyarországra a szomszédos Szerbiából, nap, mint nap, nem kell, hogy felmutassák az országból ki és az országba belépéskor a 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet és mentesülnek a karanténkötelezettség alól is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb