Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: advent 4. vasárnapja van, most már csak Ganxsta Zolee-nak jó ötlet a Szerb határ

Ma van az advent negyedik vasárnapja, a nap, amikor már négy gyertya, de nulla ajándék melege lepi be a lakást. Ha délre indultál volna, akkor felejtsd el az utazást, ha nincs negatív PCR teszt a zsebedben, de legalább egy jó hírt is hozunk: újabb három napig az életünk része marad a Bárka adventi vásár.

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Teofil, Baján, Bojta, Bojtorján, Eugén, Ignác, Kerecsen, Keresztély, Keresztes, Krisztián, Vajta, Vata – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 130 éve Hódmezővásárhelyen megszületett Bibó Lajos író, újságíró. Az előző század 30-as, 40-es éveiben paraszti tárgyú regényeivel és színpadi műveivel korszakának népszerű írói közé tartozott.
  • 100 éve látta meg a napvilágot Szabó Ottó, Jászai Mari-díjas színész szinkronszínész, Derrick és Obi-Wan Kenobi magyar hangja.
  • 82 éve született Zana József színész, Ganxsta Zolee tavasszal elhunyt édesapja.
  • 75 éves lett Peter Criss zenész, a Kiss együttes tagja.
  • 74 éve él köztünk Uri Geller magyar származású, izraeli születésű parafenomén, parapszichiáter.
  • 68. születésnpaját ünnepli Jenny Agutter színésznő, A sas leszállt, Logan futása, Egy amerikai farkasember Londonban szereplője.
  • 7 éve Szegeden megszűnt a 10-es busz. Az utolsó járat 22 óra 55 perckor indult Tarjánból.

ÓNOS ESŐVEL KÖSZÖNT BE A VASÁRNAP

Vasárnap Szegedre is befut a tél egyik legveszélyesebb időszaka – már, ami a közlekedést illeti.. amellett ugyanis, hogy a hőmérséklet nagyot zuhan, ónos szitálás is várható. Kéretik tehát óvatosan és figyelmesen közlekedni, csak semmi száguldozás…!

A BÁRKA SOHA NEM ÉRHET VÉGET!

Szeretted a Bárka Kézműves Adventet? Akkor van egy jó hírünk: ma mégsem lesz game over, újabb három napot ráhúznak a derék árusok a karácsonyi hangulatú vásárra. Örülünk, Vincent?

NE MOST MENJ SZERBIÁBA, HA NINCS PCR TESZTED!

Mától mindenki, a szerbiai állampolgárok is, csak negatív PCR-teszttel léphetnek be az országba, amely 48 óránál nem lehet régebbi. Ha ezzel nem rendelkeznek, tíz napra karanténba kell vonulniuk. Ez alól szerencsére az ingázók 30 km-es körzetben, munkáltatói igazolással kivételt képeznek.

LÉTEZIK A BETLEHEMI CSILLAG, ÉS MA MINDENT MEGTUDHATSZ RÓLA

A betlehemi csillag titkairól sugároz online ismeretterjesztő műsort a Svábhegyi Csillagvizsgáló december 20-án, vasárnap. Az előadás aktualitását az adja, hogy nyolcszáz év után, december 21-én újra szabad szemmel látható lesz a Betlehemi csillag, amely tulajdonképpen a Jupiter és a Szaturnusz különleges és igen ritka együttállásából rajzolódik ki az égen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb