Sport

Győzelem, oda-vissza: itthon is megverte a Körmendet a Szedeák (88-81)

Hét ponttal verte meg szombat délután az újszegedi Városi Sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák az Egis Körmend csapatát, amely két dolog miatt is parádés teljesítmény:

  • egyrészt, a Körmend bitang jó csapattal bír, igazi nagyágyúnak számít,
  • másrészt, legutóbb (kereken 10 napja) idegenben is megvertük őket, nincs mese, a Szedeák oda-vissza legyőzte a körmendieket.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 88-81 (29-17, 19-18, 12-23, 28-23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/.A csoport, 14. forduló. Szeged, Újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Benczur T., Minár L., Pozsonyi L.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 3, GOVENS 23/9, BROWN 27/6, Dzseletovics 6, DICKEY 14. Cserék: KERPEL-FRONIUS B. 15/9, Mayer, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Körmend: THAMES 23/9, Németh, MÓCSÁN 16, Williams, TAYLOR 17. Cserék: Takács 2, Mosely, Ferencz 12/6, Durázi 9/3, Tóth 2. Vezetőedző: Ziga Mravjlak.

BRAVÚROS GYŐZELEM, KÉTSZER EGYMÁS UTÁN PIPÁLTUK LE A KÖRMEND CSAPATÁT

Az idegenben aratott bravúros győzelem után tíz nappal hazai pályán játszottunk az Egis Körmenddel: az azon a találkozón nyolc triplát szerző Keller Iván ezúttal nem tudta vállalni a játékot. A Szedeák története során először sikerült egy bajnokságon belül kétszer is nyerni a Körmend ellen, ezzel pedig szezonbeli nyolcadik sikerét aratta a csapat. Folytatás az ünnepek után, jövő vasárnap, december 27-én a Jászberény ellen, szintén hazai pályán, hiszen a szerdai, Oroszlány elleni idegenbeli mérkőzés elmarad.

ÍGY LÁTTÁK A MECCSET A SZEDEÁK JÁTÉKOSAI

“Remek csapatvédekezéssel játszottunk, minden játékos kivette a részét ebből, így igen, a védekezés volt a kulcs. Fontos győzelem volt, hiszen így a Körmenddel szemben 2-0 a mérlegünk. A magyar bajnokság mindig nagyon szoros, így sokat jelent ez a győzelem, amely fontos volt számunkra is volt, főleg hazai pályán. Próbáltam a saját játékomra koncentrálni és arra, miképp segíthetem a csapatot, néha ez sikerül, néha nem, de ez egy csapatsportág, mindenki próbál a csapatérdekért dolgozni és azt segíteni” – nyilatkozta a Szedeák amerikai sztárjátékosa, Darrin Govens a győzelem után.

Szrecsko Szekulovics szerint nagyon nehéz meccsen vannak túl, hiszen a Körmend egy nagyon jó csapat. “Büszke vagyok a csapatomra, mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. Volt persze egy kis hullámvölgyünk, de összetartottunk, és együtt meg tudtuk nyerni ezt a meccset. Sajnálom, hogy nem lehetnek jelen az ilyen mérkőzésen a szurkolók! Szépen szeretnénk zárni a 2020-as évet, így már a következő meccsre koncentrálunk” – tette hozzá a szegediek vezetőedzője.

A 8 dobásából hetet a kosárba varázsoló Kerpel-Fronius Balázs szerint csapatként sikerült megnyerniük ezt a mérkőzést: “Kilencven százalékban sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk a meccs előtt. Egy jó Körmendet győztünk le, ez pedig kellő lendületet adhat a csapatnak. A srácok nagyon jó helyzeteket alakítottak ki nekem, csak be kellett dobnom, de a csapatjátékot kell kiemelnem a mai győzelem kapcsán.”

James Dickey ezúttal is dupla-duplát szállított (14 pont, 12 lepattanó) a meccsen, az amerikai kosarast Fülöp Timi kolléganőnk szombaton egy kicsit más témában is elcsípte – ha kíváncsi vagy, hogy tölti a karácsonyt a hórihorgas légiós, katt az alábbi dupla interjúnkra:

Fotók és forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb