Kikapcs

Magyarország 365: két szegedit is díjaztak az ország fotópályázatán

A Magyar Természetjáró Szövetség Különdíját kapta Kovács Norbert “Körforgás”, az épített és tárgyi örökség kategóriájában pedig harmadik lett Forster Ádám “Időutazó” című fotója a most véget ért Magyarország 365 fotópályázaton. Az idén 28 ezer kép érkezett az ország legnagyobb fényképmustrájára, melyek közül a szakmai zsűri kategóriánként három díjat osztott ki, többek között a két szegedi fotósnak.

Büszkék vagyunk, Szeged gyönyörű (nekünk a legszebb) város, adja magát, hogy ontsa magából a remek fotósokat. A Magyarország 365 fotópályázaton olyan nagyágyúink is részt vettek, mint a szegedi legenda Dusha Béla vagy a természetfotózás non plus ultrája, Máté Bence. A Kaiser Ottó vezette zsűri végül két szegedit díjazott, őket, ezekkel a remekművekkel:

Magyar Természetjáró Szövetség Különdíja: Kovács Norbert – Körforgás

III: helyezett, épített és tárgyi örökség kategóriájában: Forster Ádám – Időutazó

Zseniálisak lettek Dusha Béla ELI-ben készített fotói, aki olyan részeit is megmutatta a szegedi lézerközpontnak, ahová normál földi halandót nem nagyon engednek be:

A zsűri mindhárom kategóriában három díjat osztott ki:

  • 1. helyezett: 1 millió forint
  • 2. helyezett: 500 ezer forint
  • 3. helyezett: 300 ezer forint

Internetes szavazás alapján minden kategóriában közönségdíjat adtak át, melyeknek értéke 1 millió forint. Hiába, aminek a neve 365-re végződik, csak jó lehet (bocs, nem bírtuk ki)…

Szívből gratulálunk a díjazott szegedieknek!

Fotók: Magyarország365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb