Mindenmás

Döntött Szegeden az Ügyészség: börtönben marad az a pedofil, aki barátja kisfiát zaklatta szexuálisan

Döntött a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség: börtönben marad a pedofil férfi, aki a barátja kisfiát zaklatta szexuálisan.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinek a letartóztatását fenntartó elsőfokú bírósági határozatot, akivel szemben az ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A Szolnoki Törvényszék előtt folyamatban lévő bűnügyben az ügyészség által benyújtott vádirati tényállás szerint a terhelt a gyermekkori barátjánál lakott és éveken keresztül szexuálisan zaklatta annak gyermekkorú fiát.

Fotó: hirado.hu – illusztráció

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság és a fellebbviteli főügyészség indokaival. Egyrészt a vádlott terhére rótt bűncselekmény magas büntetési tétellel fenyegetettsége miatt vele szemben továbbra is fennáll a szökés vagy az elrejtőzés veszélye, másrészt, mivel a vádirat szerint a bűncselekményt hosszú időn keresztül, korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb