BUÉK2021Sport

Márton Anita: az idei évben a szeretet ünnepe Luca érkezésének köszönhetően új értelmet nyer

Márton Anitáéknál az idei évben a szeretet ünnepe szinte teljesen új értelmet nyer. Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő ugyanis kisbabát vár. Szeged egyik legkiemelkedőbb sportolója a hetedik hónapban jár és kiválóan érzi magát. A lakást már-már teljes egészében feldíszítette és 2020-ban kivételesen az ajándékokkal sem áll hadilábon.

„Az idei évben a szeretet ünnepe több szempontból is különleges lesz a számunkra. Egyrészt azért, mert az első gyermekünket hordom a szívem alatt, másrészt pedig mert éppen ennek köszönhetően a karácsonyra való készülődés sokkal nyugodtabb és összetettebb volt, mint az elmúlt években. Ennek köszönhetően az ajándékok jó részét már időben beszereztük és a karácsonyfát is nagyjából egy héttel ezelőtt megvettük, viszont csak 24-én, azaz ma délelőtt díszítettük fel. A lakás nagy részét azonban már napokkal ezelőtt kidekoráltuk. Ez is, mint minden más 2020-ban Luca érkezésének köszönhetően új értelmet nyer.”

Fotó: Török Kornél – Szeged365.hu

A súlylökő elárulta, hogy általában 24-én az édesanyjáéknál ülik körbe ebédkor az ünnepi asztalt, a szentestét odahaza töltik, immár hármasban, a karácsony napját a férje szüleinél ünneplik, 26-án pedig ismét Anita szüleinél múlatják majd az időt. Az olimpiai bajnok kiemelte, hogy az elmúlt években nagyon nehéz volt megszervezni azt, hogy mikor, kihez menjenek, ugyanis ő rendszerint karácsony előtt egy-két nappal ért haza az edzőtáborból, ami úgy a készülődésben, mint az ünneplésben egy fajta rohanást szült. 2020-ra sajnos azonban kisebb lett a család és a koronavírus-járványra való tekintettel sem látogatnak majd meg minden rokont, így aztán csak tényleg a legközelebbi hozzátartozókkal találkoznak az előttünk álló napokban.

Fotó: Török Kornél – Szeged365.hu

„Természetesen ezekben a napokban nálunk is, mint mindenhol máshol előtérbe kerül a sok-sok finom falat és persze nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy egy-egy aprósággal megajándékozzuk a másikat. Ez utóbbi viszont mindig valami értelmes, jól kihasználható tárgy, esetleg egy élmény szokott lenni, vagy legalább is valami olyan dolog, amire éppen a másiknak szüksége van.”

Anita nagy kedvencei közé tartozik az igazi, szegedi halászlé és a sült hal, ami mellé rendszerint salátát fogyasztanak. Na meg persze a töltött káposzta és elmondása szerint imádja a süteményeket is, amelyekből szintén nagyon sokféle kerül az asztalra és mivel ő nem egy válogatós típus, nem nagyon áll ellen egyiknek sem, sőt szívesen és bűntudat nélkül fogyasztja el őket.

Márton Anita üzenete a Szeged365.hu Olvasóinak:

„Mindenkinek egy egészségesebb és boldogabb 2021-es évet kívánok, mint, amilyen ez az idei volt. Vigyázzatok magatokra!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb