BUÉK2021Sport

Busa Gabriella: nagyon szeretem, hogy ebben a pár napban együtt van a család és csak egymásra koncentrálunk

Busa Gabriella számára az évnek mindig egy várva várt időszaka a karácsony. A háromszoros kick-box világbajnok ilyenkor csak a családjára koncentrál, együtt készülődnek az ünnepre és közös programokkal töltik az időt. Ez a pihenés időszaka a sportoló életében, amikor az egész éves hajtás után a családé a főszerep, amikor senkinek nincs semmi más dolga, csak az, hogy minden mást félretéve csak egymásra figyeljenek. Karácsonyi hagyományaikról beszélgettünk a Tv2 népszerű műsorának, az Exatlon Hungary győztesével, aki az interjú során azt is elárulta, mi a kedvenc fogása a karácsonyi menüből és melyik társasjátékkal szeret a leginkább játszani a család.

„Imádom a karácsonyt, számomra ez a legjobb és legfontosabb ünnep. Már gyerekként is mindig nagyon vártuk a közös programokat, a karácsonyfa díszítését, a közös sütögetést és főzőcskézést anyával és a húgommal. Nálunk nagy hagyománya van a társasjátékozásnak, kártyázásnak, vagy éppen az ügyességi játékoknak. Szenteste mindig előkerülnek a kedvenc játékaink, szinte minden karácsonykor valaki kapott valamilyen új társasjátékot, amit kipróbálhattunk. A karácsony mindig arról szólt, hogy abban a pár napban csak együtt vagyunk és együtt töltjük el az időt, ilyenkor mindenki figyel a másikra, senkinek nincs semmi dolga, nem kell menni dolgozni, mindent félre rakunk, és csak örülünk egymásnak” – mesélte el Gabriella, majd azt is elárulta, az utóbbi időben ha társasjátékról van szó, akkor a Catan telepesei az abszolút favoritja, de nem hiányozhat a repertoárból a Dixit sem, ha pedig egy pakli kártya kerül elő az ünnepi ebéd után, akkor pedig a Rikikiben méri össze tudását a család.

Az idei ünnep egy kicsit el fog térni a megszokottól Gabriella életében, hiszen a sportoló nem olyan régen költözött fel Pestre, így a december 24-ét, a Szentestét párjával kettesben fogják tölteni, 25-én azonban már a hagyományoknak megfelelően mindketten jönnek Szegedre, ahol Gabriella családjával töltik a szeretet ünnepét. Szerencsére a jelenlegi korlátozások ellenére is lehetősége van arra, hogy találkozzon a család, és zavartalanul ünnepeljenek.

„Nagyon szeretem a karácsony hangulatát, a közös készülődést, az együtt töltött időt, amikor minden készen van, és együtt leülünk a karácsonyi asztalhoz, az egy nagyon jó pillanat. Mi a klasszikus karácsonyi menüvel köszöntjük az ünnepet, így nem hiányozhat az asztalról a töltött káposzta, a halászlé, a sültek, és természetesen a sütemények sem. Ha a kedvenc ünnepi ételemre gondolok, nagyon nehéz választanom a halászlé és a töltött káposzta között, de talán mégis az utóbbira voksolok. A családunkban csak ilyenkor eszünk szármát, ez az étel kapcsolódik leginkább a karácsonyhoz, juttatja eszembe az ünnepet” – árulta el Gabriella.

Busa Gabriella üzenete a Szeged365.hu Olvasóinak:

Az Exatlon során, ahol az olyan alapvető triviális dolgokat is nélkülözni kellett, mint a meleg víz, az, hogy leüljünk egy asztalhoz, vagy hogy pohárból igyunk, megtanítottak arra, hogy az ember értékelje és örüljön annak, ami számára megadatott. Úgy érzem, a mindennapos rohanásban ezt sokszor elfelejtjük. Az ünnepi időszak jó lehet arra, hogy egy kicsit megálljunk a mindennapok mókuskerekében, egy pillanatra értékeljük, örüljünk annak, amit sikerült elérnünk. Tudom, hogy a vírus miatt már mindenki nyűgös és fáradt, és kevésbé toleráns, de vegyünk még utoljára erőt magunkon, és élvezzük azt az időt, amit szeretteinkkel tölthetünk. Kitartást kívánok mindenkinek, mert úgy gondolom, már nem sokáig tart ez a vírushelyzet.

Fotókat küldte: Busa Gabriella

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb