Szegedi Arcok

Csordultig teltek a szegedi Szeretetládák karácsonykor

A szegediek ismét bebizonyították, hogy emberségből, szolidaritásból nincs hozzájuk fogható: kocsonya, babgulyás, friss kenyér és rengeteg gyümölcs várta a rászorulókat a Szegeden kihelyezett Szeretetládákban a karácsony három napja alatt.

HÁROM HELYEN MŰKÖDNEK SZERETETLÁDÁK SZEGEDEN

Három helyen üzemeltet közösségi alapon működő adománypontokat a szegedi Szeretetláda Karitatív Egyesület, amely 2015-ben egy baráti társaság összefogásából jött létre. A koncepció egyszerű, egyben szívmelengető: adott három doboz Szeged három különféle pontján, amelybe a nagylelkű szegediek élelmiszereket helyezhetnek ki a nehéz helyzetben lévőknek. A Szeretetládák a Rókusi templom Szent Gellért utcai kerítésén, a Tisza Lajos körúti Evangélikus templom kerítésén és a Lechner téren, a Szent Rozália kápolna előtt üzemelnek. Mint arról egy korábbi RTL Híradó beszámolt, még Kistelekről is buszoznak hetente több alkalommal, hogy a szegedi Szeretetládákat felkeressék.  

AZ ÜNNEPEK ALATT SEM ÁLLT MEG AZ ÉLET A SZERETETLÁDÁK KÖRNYÉKÉN, SŐT

A szeretet ünnepén is rengeteg adomány érkezett a fenti három pontra, sajnos volt, ahol kisebb tömeg várta az ételt. December 22-én a friss kenyerek mellé 150 adag meggyes rétes érkezett:

Szenteste előtt egy Erzsébet nevű szegedi jótevő 20 adag kocsonyát vitt, mint írta, a Szent Gellért utcában valóságos tömeg várta őket:

Egy Péter nevű úr babgulyással töltötte fel a dobozokat az ünnepek alatt:

Karácsony második napján pedig friss gyümölccsel lepte meg a rászorulókat egy nagylelkű szegedi:

KARÁCSONY UTÁN IS KELL A SEGÍTSÉG – MUTATJUK, HOGY TUDSZ JÓTÉKONYKODNI

Ha Te is szeretnél segíteni, a dolgod egyszerű, mint az 1×1. Ha van rá lehetőséged, keresd fel a fent említett pontokat és helyezz ki bennük az alábbi dolgokból annyit, amennyit jónak látsz vagy amennyire van kereted (minden adomány számít, van olyan embertársunk, akinek sajnos két konzerv is aranyat ér):

  • tartós, alapvető, előre csomagolt élelmiszereket – liszt, cukor, rizs, száraztészta, étolaj,
  • konzerveket,
  • kenyeret, pékárut,
  • illetve általad készített ételeket, a cikkben hasonló segítőkhöz hasonlatosan.
  • Ha pedig az egyesületet szeretnéd direktben támogatni (ők azok, akik rendben tartják a dobozokat), az alábbi bankszámlaszámon tudod megtenni:

Szeretetláda Karitatív Egyesület

Nyilvántartási szám: 06-02-0003400

Adószám: 19168014-1-06

Bankszámlaszám: CIB 10700062-71691743-51100005

Fotók: Szeretetláda, Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb