Közélet

Napi összefoglaló: ezer alatt az új fertőzöttek száma országosan, 95%-os védettséget nyújt a vakcina

Az elmúlt egy napban regisztrált fertőzöttek száma 1000 fő alá süllyedt, emellett megkezdődött a vakcina beadása, Merkely szerint az oltóanyag a második adag után 95%-os védettséget nyújt. És változnak a menetrendek szilveszterkor. Minden fontos tudnivaló itt, a napi összefoglalónkban:

EZER ALATT VOLT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN REGISZTRÁLT KORONAVÍRUSOS BETEGEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

Az elmúlt 24 órában 698 esetet regisztráltak, ezzel 316 060 főre nőtt hazánkban az eddig beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 63 új beteget jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy Szegeden és annak környékén március óta immár 14 394 koronavírusosról tudunk.

JÖHET A HARMADIK HÍD SZEGEDRE?

Jöhet a harmadik híd Szegedre? Hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése veheti kezdetét Magyarországon. A kormány ugyanis 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

BIZTONSÁGOS A VAKCINA, A MÁSODIK OLTÁS UTÁN 95%-OS VÉDETTSÉGET NYÚJT

A Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújthat, állítja Merkely Béla. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az oltás ma az EU legtöbb tagállamában kezdetét vette. Az első vakcinát Magyarországon tegnap vették fel.

HULLÁMVASÚTON ÜL A LAKÁSPIAC A KORONAVÍRUS MIATT

Hullámvasútra került 2020-ban a lakáspiac: a január-február még erősen indult, de a koronavírus magyarországi megjelenése márciusban megtörte a lendületet, a kereslet és az ingatlanpiaci forgalom ősszel állt vissza a tavalyi szintre, októbertől azonban megint a kivárás jellemezte a vevőket és az eladókat is a 2021-től életbe lépő lakástámogatások miatt – közölte az ingatlan.com az MTI-vel.

VÁLTOZIK A VONATOK ÉS BUSZOK MENETRENDJE SZILVESZTERKOR

Változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési menetrendje szilveszterkor. A társaságok felhívták a figyelmet arra, hogy egyes településeken a helyi járatok a megadottaktól eltérően közlekedhetnek. Emellett azt is kiemelték, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a járműveken, az állomásokon és a megállóhelyeken is kötelező a maszkviselés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb