Mindenmás

Változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési menetrendje szilveszterkor

Változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési menetrendje szilveszterkor. A társaságok felhívták a figyelmet arra, hogy egyes településeken a helyi járatok a megadottaktól eltérően közlekedhetnek. Emellett azt is kiemelték, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a járműveken, az állomásokon és a megállóhelyeken is kötelező a maszkviselés.

A MÁV és a Volánbusz vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a vonatok december 31-én a pénteki, január 1-jén a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi, a Volánbusz járatai december 28. és 31. között a tanítási szüneti munkanapi, január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, 3-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak.

Az InterCity vonatok az utazási igényeknek megfelelően – a lehetőségekhez képest – több kocsival közlekednek az utazási csúcsidőszakokban. A vasúttársaság a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért azt javasolja az utazóknak, hogy a jegyeket elővételben váltsák meg.

Fotó: portfolio.hu

A KEDVEZMÉNYEK TOVÁBBRA IS KIHASZNÁLHATÓK

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 3-án éjfélig vehetik igénybe.

A PÉNZTÁRAK A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐEN LEHETNEK NYITVA

A Volánbusz egyes pénztárai január 3-ig a megszokottól eltérően tartanak nyitva. A pénztárak ünnepi nyitvatartási ideje a társaság honlapján érhető el. A megnövekvő forgalom miatt a Volánbusz is azt javasolja, hogy a menetjegyeket elővételben, online és mobilon vásárolják meg az utazók.

A tájékoztatás szerint az iskolakezdés problémamentes elindulásáért a vonatokon és a helyközi buszjáratokon január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanulóbérleteket, valamint a december második felére váltott félhavi bérleteket.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb