Közélet

Szeged365 Start: beadták az első oltást Magyarországon, jöhet a harmadik híd Szegedre?

Ünnepek ide, havaseső oda, nem telt tétlenül ez a hétvége sem. Megérkezett az országba a koronavírus vakcina, sőt már be is adták az első adagokat. Hatalmas közlekedésfejlesztési támogatást jelentettek be, amelynek része a szegedi harmadik híd is, és emelkedik a családoknak jutó költségvetési összeg is. Lemaradtál a hétvége legfontosabb híreiről? Zárkózz fel a Szeged365 Starttal!

BEADTÁK AZ ELSŐ OLTÁST MAGYARORSZÁGON

Kertész Adrienne a Dél-pesti Centrumkórház infekciókontroll osztályának osztályvezető főorvosa kapta meg elsőként Magyarországon a koronavírus elleni védőoltást. Elmondta, régóta várta, hogy megkaphassa az oltást, mert ettől függ, hogy tovább tud-e biztonságban, nyugodtan dolgozni. 

HATÉKONYNAK TŰNIK A VAKCINA

A Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújthat, állítja Merkely Béla. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az oltás hétvégén az EU legtöbb tagállamában kezdetét vette. 

HATALMAS KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS A LÁTHATÁRON

Jöhet a harmadik híd Szegedre? Hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése veheti kezdetét Magyarországon. A kormány ugyanis 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére, a tervek között a szegedi harmadik híd is szerepel.

TÖBB PÉNZ JUT A CSALÁDOKRA 2021-BEN

Jövőre 2010-hez képest több mint két és félszeresére, 960 milliárd forintról 2600 milliárd forintra nő a családok támogatására szánt költségvetési források összege.

MEGVAN A SZEGEDI INFEKTOLÓGIAI KLINIKA KIVITELEZŐJE

A szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. építheti a Szegedi Tudományegyetemen Infektológiai Klinikáját és Oktatóközpontját, nettó 2 milliárd 949 millió forintért.

ÚJ DALLAL ÁLLT ELŐ A SZEGEDI GYPO CIRCUS

Sok mindent láttunk már a szegedi ethno-punk őrület Gypo Circustól, de a karácsony második napján kiadott Gyere Kicsi című szerzeményük őszintén meglepett bennünket – na nem azért, mert (már megint) piszok jó lett, hanem mert a banda életében először romantikus irányt vettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb