Közélet

Megvan, ki építheti az SZTE Infektológiai Klinikáját

A szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. építheti a Szegedi Tudományegyetemen Infektológiai Klinikáját és Oktatóközpontját, nettó 2 milliárd 949 millió forintért – írja a Napi.hu. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új Infektológiai Klinika és Oktatóközpont az egyetemen egy fekvőbeteg-ellátó egészségügyi önálló rendeltetési egység lesz, amely regionális feladatokat lát el. Az Állomás utca 6. alatti területen megépülő komplexum öt szintes lesz, összesen 4574 négyzetméter alapterülettel. Három emeleten 54 darab egyágyas kórtermet alakítanak ki vizesblokkal, a kórtermek szükség esetén kétágyasra bővíthetők. A betegszobákban kialakítható a fertőzés ellátásához – lélegeztetés, intenzív ellátás – szükséges technológia is. A kórtermek izolálhatóak, és izolálható az a hat ápolási egység is, amelyekhez egységenként 9 kórterem tartozik. Az építés előtt négy épületet és egy kerítést is el kell bontani. A nyertessel december 14-én kötött szerződést az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

KORÁBBAN ÍRTUK: ÖNÁLLÓ EGYETEMI TANSZÉK IS MŰKÖDNI FOG A 4+1 SZINTES, 4575 NÉGYZETMÉTERES ÚJ KÖZPONTBAN

A klinika építésére 2020. március 31-én jelent meg a nyílt tenderfelhívás az uniós közbeszerzési közlönyben. Az SZTE gyermek és felnőtt pácienseket egyaránt fogadó Infektológiai Központjában a fertőző betegek ellátása mellett gyakorlati oktatás is folyik majd, sőt, egy vadonatúj és önálló egyetemi tanszék is indulni fog:

Forrás: Napi.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb